"Uradi sam" telefon mladog Karlovčanina napokon dostupan svima

Tijekom zabavne MAKERphone radionice u obliku igre avanture, timovi sastavljeni od roditelja i djeteta za cilj su imali uspješno riješiti logičke zadatke i pronaći tražena tehnološka rješenja.

Martina Čizmić | 16.06.2019. / 10:53

MAKERphone (Foto: A1)

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od ovog tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište.

Radi se o edukativnom alatu u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

MAKERphone (Foto: Albert Gajšak) Novi proizvod karlovačkog genijalca: Napravite sami svoj telefon!

MAKERphone je uređaj iz radionice Alberta Gajšaka i njegovog tima CircuitMess koji omogućuje učenje programskog jezika Python, odnosno verzije MicroPython, ili Scratcha, programskog jezika namijenjenog djeci, kao i kodiranje vlastitih aplikacija i igara. Osim toga, MAKERphone omogućuje i obavljanje poziva, slanje poruka, slušanje glazbe, kao i spajanje na internet.

Podsjetimo, na svoj dvadeseti rođendan, 10. listopada prošle godine, Gajšak je pokrenuo Kickstarter kampanju za svoj novi projekt. Nakon samo osam sati od pokretanja, skupili su 15.000 dolara, što im je i bio cilj, a do kraja kampanje više od 320.000 dolara. Kampanja za MAKERphone ujedno je i jedna od najuspješnijih hrvatskih crowdfunding kampanja u povijesti.

Slika nije dostupna Mladić iz Karlovca prikupio više od 250.000 dolara za "uradi sam" mobitel

Tijekom zabavne MAKERphone radionice u obliku igre avanture, timovi sastavljeni od roditelja i djeteta za cilj su imali uspješno riješiti logičke zadatke i pronaći tražena tehnološka rješenja. Sve one timove koji su uspješno stigli do cilja tvrtka A1 Hrvatska nagradila je popularnim uređajima MAKERphone. Osim što su svojim kućama ponijeli vrijedne nagrade, najmlađi su se detaljnije upoznali sa STEM područjem, odnosno osnovama elektrotehnike i programiranja.

U A1 Hrvatska svjesni smo kako je ulaganje u mlade STEM talente i njihove vještine ključno u današnje doba. Znamo da tako doprinosimo razvoju digitalnog društva, zbog čega je i organizirano ovakvo događanje. Kao digitalna kompanija potičemo učenje zasnovano na interakciji, aktivnom sudjelovanju i praktičnoj primjeni, to vidimo kao novi oblik učenja. Krećemo od naših zaposlenika, pa sve do onih najmlađih, poručila je Marija Jakeljić, direktorica Odjela brend i marketinških komunikacija A1 Hrvatska.

MAKERphone radionica (Foto: A1)

Smatram kako je ovakvih evenata i proizvoda potrebno više kako bi se popularizirala elektronika, programiranje i ostale STEM vještine koje će biti od izuzetno velike važnosti budućim generacijama. Posebno me veseli što se na ovaj izazov odazvao podjednak broj dječaka i djevojčica , poručio je vlasnik start-upa Circuitmess i autor MAKEphonea, Albert Gajšak.

Za više informacija vezanih uz uređaj i ponudu pratite A1 webshop gdje će biti objavljeno više informacija tijekom idućeg tjedna. Cijena A1 MAKER phone paketa bit će 899 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti