Uskoro stiže novi Microsoft Band 2 sa zakrivljenim zaslonom

zvorni pametni sat Microsoft Band, koji je predstavljem krajem listopada 2014. s intecijom da postane nosivi “gadget za zdravlje i produktivnost koji će željeti svi” nije ostvario ciljani uspjeh.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 21.09.2015. / 09:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je riječ o vrlo dobrom uređaju, čija je cijena 199 američkih dolara, Microsoft u ovom segmentu nije doplovio tamo kamo je želio i predviđao. Bez obzira što je Microsoft Band imao senzore za praćenje koraka, otkucaja srca, UV senzor, galvanizacijski senzor za detekciju stresa, akcelerometar, žiroskop, GPS, kao nedostatke su mu navodili slabu bateriju, špekuliralo se kako i nije baš tako vodootporan kako se reklamira… Kao negativne strane još su isticali “neprivlačan dizajn” i preveliku cijenu u odnosu na ono što nudi, tako da Microsoft Band nikada nije postao ono što mu je Microsoft namijenio kao smisao postojanja. Usput, ni sama kompanija iz Redmonda nije se baš “polomila” da ga izreklamira kao neke druge svoje proizvode i uređaje, pa i tu treba tražiti dio odgovora o tržišnom podbačaju…

Stiglo je, ako je suditi po najavama koje donosi Microsoft Insider, za novi pokušaj, premijera bi trebala uslijediti vrlo, vrlo brzo, točnije 6. listopada. Procurile su i navodne fotografije Microsoft Band 2 uređaja, koji ovoga puta stiže u izdanju sa zakrivljenim zaslonom i još nekim poboljšanjima “ispod haube”. Tu je i metalni “obrub” koji Microsoft Bandu 2 daje dašak ekskluzivnosti i robusnosti u isto vrijeme, novo izdanje dolazi s fizičkim “gumbima”, baterija je smiještena ispod, a ne sa strane što je u prvoj inačici po mnogima nagrdilo sam uređaj. Od ostalih specifikacija, nije objavljeno previše toga, osim da će nova verzija imati visinomjer, no to definitivno nije nešto što bi korisnike trebalo natjerati da pohitaju u redove za kupovinu. Nije objavljena niti cijena, ali jasno je kako bi svi uočeni nedostaci iz prve verzije trebali biti otklonjeni da bi Microsoft Band 2 dobio šansu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti