Malo po malo, nosivi gadgeti postaju dio naše svakodnevice. Pametne telefone već uzimamo zdravo za gotovo, dok se s druge strane na tržištu pojavljuju sve više raznovrsni uređaji koji nam pomažu da čim bolje upoznamo svoje tijelo.

Startupi koji se bave ovom skupinom gadgeta rastu iz dana u dan, proizvodi postaju sve bolji i kvalitetniji, te nam daju sve više informacija o tome kako se krećemo, što radimo i kako radimo. Iako toga nismo ni svjesni, sve više nosimo ovakve uređaje na sebi. Možda najjednostavniji primjer su pametne narukvice koje nam daju informacije o sportskim aktivnostima ili dnevnim aktivnostima, a koje se mogu nabaviti već od 15-ak dolara, dok s druge strane pametni satovi postaju “produžena ruka” pametni telefonima a koji se također mogu nabaviti po vrlo niskim cijenama, ali i po vrlo visokima. Obično je cijena ta koja daje razliku između mogućnosti koje pružaju pametni satovi.

Osim toga, u drugim prilikama kada smo kod kuće više koristimo zabavne stvari, a to su zasigurno naočale za virtualnu stvarnost, a koje se mogu nabaviti već po 6 dolara, naravno za koje trebate pametni telefon. U principu radi se o običnoj plastičnoj kutiji s ugrađenim lećama i pokojim senzorom.

Isto tako, možda jedan od prvih nosivih gadgeta su svakako slušalice. Sjećamo se prvih iPoda koji su popularizirali tzv. ‘in-ear’ slušalice. Nekad vrlo skup gadget, danas možete nabaviti po smiješnim cijenama od 5 dolara pa na dalje. Naravno, koliko novaca toliko i glazbe, pa tako možete nabaviti i nešto skuplje, samim time i kvalitetnije.

Sve u svemu, ovo je samo nekoliko nosivih gadgeta koji vam mogu pokazati da smo zakoračili u posve novo razdoblje a da toga nismo ni svjesni. Nosivi gadgeti bit će sve više popularniji, pogotovo kada se tehnologija još malo razvije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju