Ušli smo u novu eru. Nosivi gadgetu su svuda oko nas

Pametne narukvice, satovi, slušalice, VR naočale, samo su jedan mali segment nosivih gadgeta.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 23.06.2016. / 19:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Malo po malo, nosivi gadgeti postaju dio naše svakodnevice. Pametne telefone već uzimamo zdravo za gotovo, dok se s druge strane na tržištu pojavljuju sve više raznovrsni uređaji koji nam pomažu da čim bolje upoznamo svoje tijelo.

Startupi koji se bave ovom skupinom gadgeta rastu iz dana u dan, proizvodi postaju sve bolji i kvalitetniji, te nam daju sve više informacija o tome kako se krećemo, što radimo i kako radimo. Iako toga nismo ni svjesni, sve više nosimo ovakve uređaje na sebi. Možda najjednostavniji primjer su pametne narukvice koje nam daju informacije o sportskim aktivnostima ili dnevnim aktivnostima, a koje se mogu nabaviti već od 15-ak dolara, dok s druge strane pametni satovi postaju “produžena ruka” pametni telefonima a koji se također mogu nabaviti po vrlo niskim cijenama, ali i po vrlo visokima. Obično je cijena ta koja daje razliku između mogućnosti koje pružaju pametni satovi.

Osim toga, u drugim prilikama kada smo kod kuće više koristimo zabavne stvari, a to su zasigurno naočale za virtualnu stvarnost, a koje se mogu nabaviti već po 6 dolara, naravno za koje trebate pametni telefon. U principu radi se o običnoj plastičnoj kutiji s ugrađenim lećama i pokojim senzorom.

Isto tako, možda jedan od prvih nosivih gadgeta su svakako slušalice. Sjećamo se prvih iPoda koji su popularizirali tzv. ‘in-ear’ slušalice. Nekad vrlo skup gadget, danas možete nabaviti po smiješnim cijenama od 5 dolara pa na dalje. Naravno, koliko novaca toliko i glazbe, pa tako možete nabaviti i nešto skuplje, samim time i kvalitetnije.

Sve u svemu, ovo je samo nekoliko nosivih gadgeta koji vam mogu pokazati da smo zakoračili u posve novo razdoblje a da toga nismo ni svjesni. Nosivi gadgeti bit će sve više popularniji, pogotovo kada se tehnologija još malo razvije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti