Uspjeh mladog Karlovčanina: Ima svoju tvrtku i prve zaposlenike, a to je samo mali dio njegova uspjeha

Albert Gajšak iz Karlovca ima samo 19 godina i cijeli niz uspjeha iza sebe.

Sanja Vištica | 10.10.2017. / 14:25

Albert Gajšak iz Karlovca dobar je materijal da za koju godinu osvoji Nobela. No, ako ga i ne osvoji, nema veze, on je već osvojio tržište, i to sa samo 19 godina. Ima svoju tvrtku, prve zaposlenike te se izborio za svoje mjesto na najvećem sajmu elektronike na svijetu. Dodat ćemo još da je vlasnik čak 5 Oskara znanja i nagrade Harvarda. On je "Bolja Hrvatska".

"Jedan vikend odlučio sam sastaviti igraću konzolu i tako je sve počelo. To je bio neki hobi-projekt preko vikenda", prisjetio se Albert. A danas njegovu konzolu naručuju iz svih krajeva svijeta. Do kupca dođe u dijelovima. Svi je moraju sami sastaviti i tako naučiti nešto.

"Uče o elektronici, programiranju i u konačnici dobijete konzolu nalik originalnom Gameboyu koja razvija retroigre", priča Albert.

Konzola se se ljudima toliko svidjela da je u internetskoj kampanji umjesto zadanih 10.000, prikupio 100.000 dolara. Trebalo je ovo ljeto isporučiti i stotine konzola kupcima. I to baš u vrijeme mature.

"Radilo bi se do negdje 10, 11 navečer, onda bi se prebacio na zadatke iz matematike", kaže ovaj uspješni Karlovčanin. Stoga je uzeo prve zaposlenike – 13 učenika i studenata zaposlenih s ugovorom o povremenom radu preko učeničkog i studentskog servisa.

"I oni su, zapravo, preko ljeta s nama proizvodili te uređaje. Sada je uz mene zaposlen i još jedan kolega za stalno", dodaje. Zbog toga je iz tijesnog preselio u veći prostor, a kao pomoć uskače mu otac.

"Njega to veseli, on to radi. Ne ide s grčem na posao kao pola Hrvatske. Nego mu je baš super i ja ga zato podržavam", priča otac Zoran Gajšak.

Primijetile su ga i velike domaće IT tvrtke pa mu je vlasnik jedne od njih i mentor. Nedavno se u žestokoj konkurenciji izborio za put u Las Vegas na najveći svjetski sajam elektronike.

"Već dogovaramo sastanke s nekim potencijalnim firmama koje bi mogle surađivati s nama, s kojima ćemo se onda sastati na CES-u, pričati s njima i ponuditi im svoje proizvode i pokušati proširiti priču", objašnjava Albert.

A njegova priča pokazuje da kada imaš plan i kad si uporan – može upaliti.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti