Usporene snimke postaju novi video trend

Nakon što je Apple objavio nove značajke na svom telefonu, od čega ćemo ovaj puta spomenuti samo mogućnost usporavanja video snimke, sve više se priča o novom trendu usporenih snimka.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.09.2013. / 08:32

Usporene snimke postaju novi video trend

Nakon što je Apple objavio nove značajke na svom telefonu, od čega ćemo ovaj puta spomenuti samo mogućnost usporavanja video snimke, sve više se priča o ovom novom trendu.

Video je unazad nekoliko mjeseci postao velika stvar. Vine je kroz vrlo kratko vrijeme postao pravi hit, a nedugo zatim Instagram je objavio mogućnost dodavanja videa na sličan način kao i Vine. I dok se ova dva servisa razlikuju u dosta toga, jedna stvar im je zajednička — video je velika stvar.

Novi iPhone 5S omogućuje snimanje do 120fps, što znači da će usporene snimke izgledati kao iz Hollywooda. Neki već kažu kako su usporene snimke isto što su i filteri bili za fotografije, stoga pripremite se na poplavu ovakvih videa.

U svojoj promociji da ostavi dobar dojam na korisnike, Apple surađuje s Burberryjem kako bi pokazali moć usporenih snimka, a to su već i dokazali u nekoliko svojih Instagram videa koje možete pogledati dolje.

Bez brige, Apple nije jedini koji je krenuo ovim putem. Samsungovi novi Android telefoni također podržavaju mogućnost snimanja usporenih snimaka no trenutni problem je što je njih moguće jedino dijeliti na YouTubeu, ali vrlo vjerojatno će i Samsung otvoriti svoja vrata i za ostale servise poput Instagrama, Snapchata ili Vinea.

Dakle, ako želite glatke usporene snimke morat ćete nabaviti novi iPhone ili pričekati da Samsung otvori svoj sustav, jer na stariji uređajima usporena snimka ne izgleda toliko uvjerljivo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti