Prodaja e-knjiga u SAD-u narasla je 90.3 milijuna dolara samo u veljači čime je premašila prodaju fizičkih knjiga.

Naime, prošle su godine tokom prvog kvartala prihodi od prodaje knjiga iznosili 91 milijun dolara, dok su ove godine samo u veljači ti prihodi iznosili 91 milijun.

Udruga američkih izdavača priopćila je u četvrtak kako je prodaja elektroničkih knjiga veća od papirnatih knjiga u svim glavnim kategorijama.

Naravno, ovaj ogroman rast prodaje elektroničkih knjiga može se zahvaliti sve većom prodajom tablet uređaja poput Kindlea i iPada, te sveukupnog porasta digitalnog izdavaštva.

Osim elektroničkih knjiga, veliki porast zabilježila je i prodaja audio knjiga čija je prodaja usporedno sa prošlom godinom u veljači narasla za 36.7 posto, odnosno ostvareni prihodi iznose 6.9 milijuna dolara.

Kroz sve teže razdoblje prolazi prodaja papirnati knjiga, čija ukupna prodaja pada za 24.8 posto iz godine u godinu, usporedno sa rastom e-knjiga od 169.4 posto, piše VentureBeat.

Porast prodaje papirnatih knjiga nije predviđen za skorašnje razdoblje iz razloga što su elektroničke knjige i tableti sve jeftiniji.

Što više preferirate, e-knjige ili papirnate? Mislite li da će papirnate knjige izumrijeti?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju