"Uzmite vrijeme za sebe": Google svim zaposlenicima poklonio slobodan petak kako bi se odmorili od koronakrize

Google je oduševio sve zaposlenike poklonivši im slobodan dan te su ih pozvali da tijekom produženog vikenda uzmu vrijeme za sebe i odmore se.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.09.2020. / 09:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mnogi stručnjaci upozoravaju na opasne posljedice života u karanteni i tijekom pandemije koje bi za veliki broj ljudi mogle biti puno gore u odnosu na samu bolest COVID-19. Korona je opteretila zdravstveni sustav pa su otkazani/odgođeni brojni važni pregledi u bolnicama, a čitava situacija negativno se odražava i na mentalno stanje ljudi. Zbog rada od kuće, mnogi zaposlenici izgubili su pojam privatnog i poslovnog vremena pa im je glava konstantno u poslu, a dio njih strahuje i za svoja primanja i radno mjesto.

Slika nije dostupna Koristite Chrome? Google je predstavio nove opcije koje će olakšati i ubrzati surfanje internetom

Kako bi pomogli zaposlenicima da se barem nakratko isključe od svega i pokušaju opustiti u ovim čudnim vremenima, iz Googlea su obavijestili sve zaposlenike da su današnji petak proglasili - praznikom. Slobodan dan bit će plaćen, a Pichai se nada da će utjecati na kolektivno blagostanje zaposlenika.

U poruci svima koji su zaposleni u Googleu potiče se sve menadžere da poslove i projekte prilagode kako bi u petak, tj. danas, svi ili što veći broj zaposlenika mogao biti slobodan. Za one zaposlenike koji rade na nekim vrlo važnim projektima ili u korisničkoj službi te ne mogu uzeti slobodan dan, njihovi poslodavci poručili su im da uzmu sljedeći radni dan slobodan. Iz američke tvrtke naglašavaju kako se slobodni dan odnosi samo na zaposlenike i one koji tamo stažiraju, ali ne i na osobe koje rade za Google, a zaposleni su u drugim kompanijama. Također, nije dopušteno prebacivanje ovog slobodnog dana na neki drugi datum, već svi moraju upravo ovaj petak uzeti slobodan.

Iznenađenje na računalu, ilustracija Kakva sramota za internetskog diva: Čak ni njihovim inženjerima nisu jasne postavke privatnosti Googlea

Takvoj praksi slobodnih radnih dana zbog kolektivnog blagostanja zaposlenici se ipak ne trebaju nadati u budućnosti jer su iz kompanije naglasili kako je ovaj "praznik" vezan isključivo uz pandemiju te su poručili svim zaposlenicima da slobodni petak i produženi vikend iskoriste za sebe i svoje potrebe jer neće morati razmišljati o poslovnim zadacima.

Bilo bi lijepo kada bi i drugi poslodavci krenuli stopama Googlea i zaposlenicima dali slobodan dan kako bi se malo odmorili od situacije u kojoj se nalazimo te kada bi nakratko zaboravili koronu i uživali u slobodnom produženom vikendu.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti