Vaš Wi-Fi signal je slab? Evo što trebate napraviti!

Imate slab WiFi signal? Ovo su savjeti koji će vam pomoći da osigurate WiFi po cijelom stanu.

PR | 30.12.2017. / 10:54

Iskon.Smart WiFi

Svi smo se mi susreli sa slabim WiFi signalom u kući, stanu, apartmanu ili kafiću, no kako sa svime tako postoji i rješenje ovog problema, koje je zapravo vrlo jednostavno.

Zamislite sljedeći scenarij. Živite u kući na dva kata. U donjem djelu kuće instalirali ste ruter te ga spojili na internet. Sve prostorije u donjem djelu kuće prožete su odličnim signalom, no vaša djeca, koja imaju sobe na katu, imaju slabiji signal, a svi znamo što klincima danas znači slabi WiFi signal. Postoje dva rješenja za ovu situaciju. Prvo je to da ćete klincima reći neka se spuste dolje, što će oni vrlo vjerojatno odbiti, a drugo je da proširite signal i na gornji dio kata, no kako?

Na to opet postoji nekoliko rješenja, jedno od rješenja jest da stavite pojačivač signala u gornji dio kuće. Obično su pojačivači signala vrlo jednostavni uređaji koje samo trebate staviti u utičnicu, no problem je što se kod njih javlja problem 'novih mreža' odnosno uz postojeću WiFi mrežu dobit ćete još jednu mrežu, što vrlo vjerojatno ne želite. Sve što vi želite jest samo pojačati signal, a da sve ostane isto kao što je bilo prije, bez potrebe za novim lozinkama, korisničkim imenima i ostalim stvarima.

Još jedan od sličnih scenarija je kad sjedite na moru na terasi, a signal iz kafića je toliko loš da ne možete otvoriti niti sliku na Facebooku ili Instagramu, ili npr. vaš iznajmljivač apartmana je napisao da ima WiFi, no nije istaknuo da ima puno zidova i da je signal slabiji u spavaćim sobama ili sobi za druženje. Ovo nikako nije dobro za njihovu recenziju!

Zahvaljujući novim tehnologijama, kojima se pridružio i Iskon, koji je ujedno i uvidio ovaj problem, postoje odlični uređaji koji rješavaju sve prije navedene probleme na vrlo jednostavan i jeftin način, uz nekoliko dodatnih mogućnosti koji će vam ovu tehnologiju učiniti dostupnijom nego ikad prije.

Naime, ako možda niste znali, Iskon je lansirao novi uslugu Smart.Wi-Fi koja omogućuje 100% pokrivenosti svakog prostora WiFi signalom.

Primjerice, u njihovom osnovnom paketu dobivate dva AirTies uređaja koji su dovoljni da pokriju kuću prostora do 100m2, što će biti više nego dovoljno za većinu kućanstva, čija cijena za postojeće Iskon korisnike iznosi 39kn/mj. Ako vam kojim slučajem treba pokriti nešto više prostora, možete nadokupiti još četiri uređaja po cijeni od 20kn/mj.

Koja je posebnost Iskon.Smart Wi-Fi usluge?

Posebnost je da uređaji tvore jedinstvenu Wi-Fi mrežu. S druge strane, Wi-Fi pojačivač često funkcionira tako da se uz Wi-Fi mrežu modema kreira i dodatna mreža Wi-Fi pojačivača zbog čega ponekad dolazi do poteškoća kod prelaska s jedne mreže na drugu. Wi-Fi pojačivači rade na principu da pojačaju signal koji je ionako već slab, tako da možda dobijemo na dometu, ali izgubimo na brzini. To kod Iskon.Smart Wi-Fi usluge nije slučaj pošto koristi najnoviju Wi-Fi mesh tehnologiju koja tvori jedinstvenu mrežu s visokim brzinama. Iskon.Smart Wi-Fi uređaji surađuju međusobno kako bi osigurali brzu Wi-Fi vezu u svakom kutku, a ne samo pokraj modema. Možete se slobodno kretati u domu dok gledate video ili imate video poziv bez pucanja signala i gubitka konekcije.

Tu su i napredne funkcionalnosti kao što su mreža za goste i kontrola roditelja nad djecom, pa tako možete djeci onemogućiti pristup internetu za vrijeme učenja ili pisanja zadaće, možete postaviti posebna pravila, pratiti koji su uređaji spojeni na WiFi mrežu, što ponekad može biti vrlo korisna stvar i sve to iz aplikacije na vašem mobilnom uređaju. Naravno, za korištenje Iskon.Smart Wi-Fi usluge nije potrebno instalirati ni koristiti smartphone aplikaciju, korištenje je preporučeno ako želite koristiti dodatne pametne opcije koje aplikacija donosi

Ono što je bitno spomenuti jest da se ovom tehnologijom ne pojačivača brzina interneta, već se samo proširuje i osnažuje signal bežične mreže s vašeg rutera.

Odlična stvar je što prilikom postavljanja i konfiguracije Iskon.Smart Wi-Fi mreže, novoj mreži možete dodijeliti naziv mreže i lozinku koji su isti dosadašnjoj mreži, te nakon što isključite bežičnu mrežu na modemu, svi uređaji koji su prethodno bili spojeni na bežičnu mrežu na modemu će se automatski spojiti na novu mrežu!

I za kraj, da, i dalje ćete trebati Iskonov modem ako želite koristiti ovu tehnologiju, jer ovo je samo dodatak postojećem internetu, na kojeg si ionako nekako morate spojiti.

Više informacija o Iskon.Smart Wi-Fi usluzi potražite na njihovim službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti