Važna je jedna stvar! Jeff Bezos objasnio što je potrebno napraviti da bi se gospodarstvo postupno vratilo na staro

I osnivač i izvršni direktor Amazona smatra da je put prema rješenju koronakrize i ponovnom buđenju ekonomije vezan uz masovna testiranja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.04.2020. / 09:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

S relativno povoljnim brojkama broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj u posljednje vrijeme, sve se češće govori o popuštanju strogih mjera pod kojima živimo tijekom zadnjih mjesec dana, no iako bi svi željeli znati što znači blago popuštanje mjera, još nema službenih informacija o tome što (i kada) možemo očekivati. Kakve god te mjere bile, one će biti samo prvi korak prema relativnoj normalizaciji života, dok je još rano govoriti o potpunoj normalizaciji - neki znanstvenici čak smatraju da to neće biti prije 2022. godine.

Jeff Bezos i Blue Moon Dok je globalno gospodarstvo u kolapsu, dionice Amazona lete u nebo, a Jeff Bezos svakim je danom sve bogatiji

No jasno je da 2022. godinu naš planet ne može dočekati u trenutačnoj situaciji i karanteni jer gospodarstvo, koje je već u nezamislivim problemima, to ne bi moglo izdržati. Već sada je jasno kako bi brojke nezaposlenih mogle oboriti negativne rekorde, zbog čega su svi svjesni da bi se što prije trebala pokrenuti ekonomija. Različiti stručnjaci imaju različita razmišljanja o mjerama koje bi trebalo poduzeti i načinima na koji bi se one trebale implementirati, a svakako je zanimljivo čuti i razmišljanje čovjeka koji zauzima prvo mjesto na ljestvici najbogatijih ljudi na svijetu i koji je na čelu jedne od najvrednijih kompanija na svijetu - riječ je, naravno, o Jeffu Bezosu.

On smatra kako je jedna stvar najvažnija da bi se održala sigurnost ljudi, a ponovno pokrenulo ekonomiju, a to je masovno testiranje na globalnom nivou koje bi se provodilo u svim industrijama. Da bi to uspjelo, nama kao društvu trebaju puno veći kapaciteti za testiranje u odnosu na ono što je trenutačno dostupno, rekao je Bezos u redovnom godišnjem obraćanju dioničarima.

Slika nije dostupna Ovo se nikom neće svidjeti: Koronavirus će se vratiti ako se mjere ukinu, evo dokad znanost preporučuje da trebaju trajati

Taj će princip primijeniti i u svojoj kompaniji te se u Amazonu nadaju da će početi s testiranjima svih zaposlenika, uključujući i one bez simptoma. Kompanija je već poduzela i neke druge korake poput opremanja zaposlenika maskama za lice, provjeravanjem temperature radnika u skladištima i dostavljača itd.

Prema CNBC-u, krajem prošle godine Amazon je imao skoro 800 tisuća stalnih i honorarnih zaposlenika, od ožujka ove godine i velike potražnje zbog koronavirusa zaposlili su još više od 100 tisuća i na tome ne namjeravaju stati, već žele zaposliti još 75 tisuća ljudi.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti