Velika očekivanja: Sljedeće godine stiže Surface Phone?

Surface telefon mnogima bi mogao postati primarni računalni uređaj koji će se moći koristiti i kao stolno računalo i kao pametni telefon

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.12.2015. / 09:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je prekasno ušao na mobilno tržište, a tu su grešku pokušali ispraviti preuzimanjem Nokije za koju su dali više od sedam milijardi dolara, no kupovina ove kompanije nije donijela očekivane rezultate i povećanje udjela mobilnih Windowsa na tržištu. No, dok u Microsoftu još nisu uspjeli napraviti pravog konkurenta najboljim pametnim telefonima na svijetu, brojni su tehnološki novinari pohvalili posljednje uređaje iz Surface serije – tablet, odnosno hibrid Surface Pro 4 te Surface Book kojeg su neki novinari proglasili jednim od najboljih prijenosnika na svijetu. Prema Chrisu Caposseli iz Microsofta, inženjeri ove kompanije pokušat će, na krilima uspjeha i pohvala Surface tableta i računala, nešto slično napraviti i na mobilnom tržištu sa Surface telefonom. Nedavni pametni telefoni ove kompanije koje pokreće posljednja verzija Microsoftovog operativnog sustava Windows 10 Lumia 950 i 950XL, iako je riječ o odličnim i kvalitetnim uređajima, ipak nisu telefoni koji bi mogli ozbiljnije zaprijetiti iPhoneu, Samsungovim Galaxy modelima i drugim najboljim uređajima na tržištu.

Trenutno nema nikakvih informacija o tome što možemo očekivati od Surface telefona, no očekivanja su jako velika, a sigurno je kako će u Microsoftu veliki naglasak staviti na opciju Continuum. Microsoft želi dodatno smanjiti razliku između Windowsa za računala i telefone, a putem Continuuma sadržaj s telefona (korištenjem posebnog dodatka) na monitorima se prikazuje slično kao i sadržaj s osobnih računala tako da se na ekranima monitora prikazuju Windowsi za stolna računala, a ne njihova mobilna verzija. Zahvaljujući Continuumu i opcijama na kojima Microsoft radi, Surface telefon mnogima bi zaista mogao postati primarni računalni uređaj koji će se moći koristiti i kao stolno računalo i kao smartphone. Više informacija o ovom telefonu i njegovim 'revolucionarnim opcijama' trebali bi saznati, nadamo se, tijekom sljedeće godine, iako bi se njegov razvoj mogao odužiti.  

Izvor: Yahoo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti