Velike ambicije: Honor se želi probiti među top 3 brenda pametnih telefona

Huaweijev brend Honor u iduće dvije godine želi se probiti među top 5 globalnih brendova pametnih telefona, a 2022. želi biti među tri najveća svjetska brenda pametnih telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.09.2018. / 08:31

Honor Magic 2 (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Ako je vjerovati ljudima iz Huaweija i Honora, za četiri godine Huawei bi trebao biti predvodnik tržišta pametnih telefona, a drugo ili treće mjesto brendova pametnih telefona trebalo bi pripasti Honoru. Huaweijeve ambicije odavno su nam dobro poznate te ova kompanija konstantno bilježi povećanje udjela na tržištu smartphonea – u posljednjem su kvartalu prestigli i Apple (iako bi se taj poredak nakon početka prodaje novih iPhonea mogao ponovno promijeniti u Appleovu koristi) i sada ispred njih na globalnom tržištu pametnih telefona stoji samo Samsung.

Što se Honora tiče, uređaji ovog podbrenda Huaweija sve su popularniji – kombinacija snažnog hardvera i povoljnije cijene u odnosu na konkurenciju (o čemu često pišemo kada govorimo o kineskim telefonima) i u njihovu se slučaju pokazala kao iznimno uspješna. Za budućnost iz Honora predviđaju daljnji i veliki rast te vjeruju kako bi već za dvije godine mogli biti među top 5 brendova pametnih telefona na svijetu, dok bi se 2022. mogli probiti među tri najveća brenda pametnih telefona.

Naravno, do tada se svašta može promijeniti – dovoljno je samo pogledati put koji je Xiaomi imao, od velikog uspona preko neočekivanog pada nakon kojeg je uslijedio novi uspon te će biti iznimno zanimljivo pratiti situaciju na ovom tržištu.

Jedan od ključnih uvjeta za daljnji rast tijekom sljedećih godina bit će 5G mreže i telefoni koji ih podržavaju – Honor i ovdje ima svog aduta te je predsjednik kompanije George Zhao tijekom INS konferenciju u Hong Kongu najavio lansiranje 5G pametnog telefona tijekom sljedeće godine.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti