Velike tehnološke kompanije ponovno odgodile povratak u urede, nastavlja se udaljeni radi

Pojava varijante omikron ponovno je poremetila planove velikih tehnoloških kompanija oko najavljenog povratka u urede.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.12.2021. / 14:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada jednom završi ova pandemija i situacija se normalizira, mnoge se stvari više neće vratiti na staro te će se nastaviti s promjenama koje su prisilno uvedene zbog koronavirusa, a na kraju su se pokazale korisnima. Jedna od takvih promjena odnosi se na način rada. Udaljeni i hibridni rad za mnoge su postali svakodnevica te se dio zaposlenika više ne želi vratiti u urede.

Slika nije dostupna Mijenjaju se prioriteti: Samo 14 posto Europljana želi se vratiti u ured nakon pandemije

Dio kompanija, poput npr. Applea i Google, ne dijeli takvo razmišljanje te u njima vjeruju da je rad iz ureda, barem povremeni, učinkovitiji i dugoročno bolji.

Tehnološke kompanije već su nekoliko puta najavljivale povratak zaposlenika u urede, no nepredvidljivost korone i pojava novog soja omikron poremetila im je planove pa su ih ponovno morali mijenjati i produžiti te rokove.

Upravo su to u posljednje vrijeme napravile tvrtke poput Googlea, Mete i Lyfta. Iz Googlea su tako nedavno obavijestili svoje zaposlenike u uredima diljem svijeta da se ne moraju vratiti u urede, odnosno početi s hibridnim radom kako je ranije planirao, 10. siječnja. Slično je i s Metom. Iako će kompanija zaista otvoriti vrata svojih ureda zadnjeg dana siječnja, kako su to ranije najavili, zaposlenicima su dali mogućnost da svoj povratak u urede odgode za do tri do pet mjeseci.

Slika nije dostupna Kad nekom smrkne, drugom svane: Nakon vijesti o novom soju korone, porasle su cijene dionica nekih tehnoloških kompanija

Najdalje je s odgodom povratka u urede otišao Lyft čiji zaposlenici mogu ostati u svojim kućnim uredima cijelu sljedeću godinu, iako su ranije najavili da bi se svi trebali vratiti u “prave” urede do veljače sljedeće godine.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti