Veliki uspjeh domaćeg startupa: Mladi Amerikanci ovog će Božića učiti o STEM-u uz hrvatske edukativne igračke

Domaći startup za dizajn i proizvodnju edukacijskih igračaka opremat će najveći svjetski trgovački lanac svojim proizvodom za učenje STEM-a.

Martina Čizmić | 26.11.2022. / 10:47

Chatter 2.0 (Foto: CircuitMess)

Nakon suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, zagrebački startup CircuitMess upravo je postigao novi veliki uspjeh. Otvorili su suradnju sa Sam’s Clubom - podružnicom američkog Walmarta čiji predstavnici su prepoznali kvalitetu novog edukacijskog proizvoda Chatter 2.0 te ga naručili u 17.670 primjeraka.
Vrijednost narudžbe je 1,235 milijuna dolara.

Pri odabiru asortimana za naše dućane uvijek se vodimo time da pronađemo one artikle koji su inovativni i nude iznimnu vrijednost za naše kupce, navodi predstavnik Sam’s Cluba Cole Powell. Vrijednost proizvoda je u tome što djeci pomaže da urone u svijet STEM-a i telekomunikacija te nauče vrijedne vještine koje će im pomoći da se pripreme za poslove budućnosti.

Blessing Yohanna, Hrvatska kompanija CircuitMess pomaže djevojčici iz Nigerije ostvariti snove i postati inženjerkom

CircuitMess Chatter 2.0 - uradi sam edukativni set za bežičnu digitalnu komunikaciju koji funkcionira po principu voki-tokija te uči o elektronici i programiranju bit će dostupan kupcima u 589 prodavaonica Sam’s Club diljem SAD-a.

Albert Gajšak (Foto: CircuitMess)

Činjenica da je Walmart odabrao naš proizvod indikator je da radimo odlične proizvode i da se razvijamo u dobrom smjeru, dodaje Mihael Gelo, prodajni predstavnik CircuitMessa, koji je uz direktora i osnivača CircuitMessa Alberta Gajšaka dogovarao tu suradnju posljednjih nekoliko godina. Gelo također ističe kako će njihov tim u narednom periodu postavljati temelje za buduće projekte s Walmartom, ali i drugim velikim brendovima.

2022. je bila teška godina za sve proizvođače elektronike, pa tako i nas. Koronavirus, rat u Ukrajini i problemi na tržištima čipova uzrokovali su kašnjenja u nabavi i to se odrazilo na određene projekte kao što je CircuitMess Batmobile, koji razvijamo u suradnji s Warner Brosom, objašnjava Gajšak. Međutim, uspjeli smo nadići sve te poteškoće i radimo dalje punom parom. Trenutačno nam je u fokusu finaliziranje projekta CircuitMess Batmobile te ćemo ga u narednim tjednima isporučiti našim vjernim kupcima koji su ga strpljivo čekali.

CircuitMess lansira Batmobile - 7 Krenuli su s "igračkama" iz garaže, a sad imaju milijun eura prihoda i prepoznati su u cijelom svijetu

Uz projekte poput Chattera 2.0 i Batmobilea, CircuitMess trenutačno razvija i vlastite pretplatničke servise za učenje elektronike i programiranja. U planu im je investirati i u razvoj originalne edukativne aplikacije za programiranje CircuitBlocks.

Kako ističu iz CircuitMessa, osim što će otvoriti vrata za daljnji razvoj, suradnja s Walmartom velika je promocija i za Hrvatsku. Gajšak tako ističe kako je posebno ponosan što će se u domovima diljem tehnološki napredne Amerike STEM ovoga Božića učiti pomoću proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti