Velikim kritikama Applea pridružio se i Samsung: "Mi nikada ne bismo uništili kreativnost"

Iz Applea su priznali pogrešku s reklamom za novi iPad, a tu je situaciju sada iskoristio i Samsung.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.05.2024. / 13:19

Samsungova poruka Appleu (Foto: Platforma X)

Tijekom godina Samsung je više puta objavljivao reklame u kojima je kritizirao Apple i njihove uređaje. Posebno su poznati videozapisi u kojima su ismijavali osobe koje su satima, a neke i danima čekale ispred Appleovih trgovina kako bi se među prvima dokopale novog modela iPhonea. U tim videima naglasak su stavili na činjenicu da ljudi čekaju Appleove telefone koji dolaze s novim opcijama, dok sve te iste opcije Samsungovi uređaji imaju godinama.

Reklama za iPad To je uvredljivo, arogantno i uništavanje umjetnosti: Apple na udaru kritika zbog najnovije reklame za iPad

Samsungovi marketinški stručnjaci nisu se uvijek proslavili sa svojim idejama kao kada su počeli ismijavati Apple nakon što je američka kompanija prestala isporučivati adaptere sa svojim telefonima. Naime, iz Samsunga su, kao odgovor na tu Appleovu odluku da prestane s isporukama adaptera s iPhoneom 12, objavili oglas u kojem je naglasak stavljen na činjenicu da oni sa svojim telefonima isporučuju punjače. No kada su shvatili kako Appleova taktika izbacivanja adaptera iz pakiranja uopće nije loša, i sami su se odlučili na isti potez, a oglase u kojima su ismijavali Apple zbog toga su na kraju - izbrisali.

Nakon Appleova debakla s Crush reklamom, Samsung je ponovno vidio svoju priliku da bocne Apple te su na profilu američkog odjela Samsunga objavili video kojim su htjeli poručiti da njihovi uređaji pridonose kreativnosti umjetnika, a ne uništavaju je.

Podsjetimo, Apple je predstavljanje novog iPada popratio reklamom Crush koja je razljutila mnoge jer se u njoj pod hidrauličnom prešom uništavaju instrumenti, gramofon, televizori, knjige itd., što je posebno iziritiralo kreativce, a Appleovu reklamu javno je kritizirao i glumac Hugh Grant koji je napisao da predstavlja destrukciju ljudskog iskustva. Iako su iz Applea htjeli poručiti kako je njihov iPad danas toliko moćan uređaj da u kućištu tankom nekoliko milimetara može zamijeniti sve te instrumente i alate, jednostavno su promašili poantu i izazvali upravo suprotnu reakciju.

John Ternus Bliži se kraj ere Tima Cooka: Ovo bi mogao biti novi CEO Applea

Nakon svih kritika iz Applea su se na kraju ispričali zbog svoje pogreške te su objavili da se oglas neće emitirati na televiziji, a ovu je situaciju iskoristio Samsung koji je objavio reklamu u kojoj žena pronalazi oštećenu gitaru za koju možemo steći dojam da ju je izvukla od ostataka ispod Appleove preše. Nakon toga na Samsungovu tabletu gleda note i počne svirati uz poruku iznad videa - Mi nikad ne bismo uništili kreativnost.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti