Verizon odlučio kupiti AOL za 4,4 milijarde dolara

Današnja vijest dana je kupnja AOL-a od strane Verizona za punih 4,4 milijarde dolara. Ovom akvizicijom Verizon priprema svoj ulazak na tržište...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 12.05.2015. / 17:47

Verizon odlučio kupiti AOL za 4,4 milijarde dolara

Današnja vijest dana je kupnja AOL-a od strane Verizona za punih 4,4 milijarde dolara u kešu. Ovom akvizicijom Verizon priprema svoj ulazak na tržište mobilnog oglašavanja, a ujedno dobiva pristup usluzi prodaje oglasa te objavu videozapisa u HD rezoluciji.

AOL će postati digitalni inovator, veseli nas što ćemo zajedno raditi na vlastitom razvoju digitalno povezanog svijeta

 

...poručio je u objavi za medije Lowell McAdam, direktor Verizona. S druge strane, direktor AOL-a Tim Armstrong je preko emaila zaposlenicima poručio kako će ovo pripojenje Verizonu rezultirati većim plaćama. Armstrong će zadržati svoju poziciju, također stoji u objavi.

Posljednjih godina napetost na tržištu operatera na američkom tlu sve više raste. Kompanije poput Verizona, ali i konkurentnih AT&T-a ili Sprinta naporno se bore kako bi zauzele što veći dio tržišnog kolača, a ovom kupnjom Verizon će moći svojim korisnicima ponuditi kvalitetan videosadržaj, što je vjerojatno samo jedan od načina kojim kompanija planira privući nove korisnike. Spominje se i lansiranje nove video usluge namijenjene mobilnim uređajima, no nema više detalja u vezi iste. 

Prvi je vijest o ovoj akviziciji objavio Wall Street Journal, nakon čega su dionice AOL-a skočila za čak 18%, dok su one Verizonove pale za 1,6%.

Foto: Mashable
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti