Vibby je domaći alat koji mijenja način na koji dijelimo, komentiramo i gledamo video sadržaj

Živimo u vremenu u kojem je Internet glavi medij po kojem kolaju informacije, a odavno je poznato kako je najbolji način da se informacije prenesu na jasan, interaktivan i...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 28.05.2015. / 17:00

Vibby je domaći alat koji mijenja način na koji dijelimo, komentiramo i gledamo video sadržaj

Živimo u vremenu u kojem je Internet glavi medij po kojem kolaju informacije, a odavno je poznato kako je najbolji način da se informacije prenesu na jasan, interaktivan i zabavan način upravo video te ne čude predviđanja da će video do 2018. godine biti odgovoran za vise od 84% ukupnog prometa na Internetu.

Vibby.com je domaći projekt koji upravo tu vrstu virtualne komunikacije želi podići na višu razinu - radi se o mladom domaćem startupu koji vam omogućuje da na jednostavan način iz bilo kojeg videa s YouTubea izdvojite i podijelite najzanimljivije dijelove.

Princip je jednostavan: uzmite bilo koji video s YouTubea (bez obzira tko ga je uploadao!), odaberite dijelove klipa koji su vam najzanimljiviji, ostavite pokoji komentar i nakon toga svoj "remix" podijelite na društvenim mrežama putem linka ili koda. Vaša publika ima priliku na jednostavan način ostaviti svoj komentar na svaki dio videa, a vi dobivate mogućnost naknadnog uređivanja i interakcije u komentarima.

 

 

Pokretači projekta upoznali su se u New Yorku, gdje se i nalazi pola ekipe, dok je druga polovica kod nas u Zagrebu, a radi se redom o dečkima koji su se do sada ispraksirali i u tvrtkama poput Googlea, Facebooka i Twittera. Jedan od suosnivača je Ivo Sluganović, bivši FER-ovac koji je iskustvo skupljao na praksama u Facebooku i Googleu, a njegovo iskustvo rada mogli ste pročitati u našem intervjuu. Ivo nosi titulu CTO-a u timu, a za svoj startup kaže kako se radi o servisu koji je "korak prema boljem razumijevanju i korištenju online videa."

Vibby dugoročno ima za cilj korisnicima omogućiti odabir i pregled inteligentno skraćene verzije te pretraživanje pojedinih dijelova videa, dok se proizvod trenutno najviše koristi za kreiranje trailera dužih videa, dijeljenje edukacijskih sadržaja zajedno s bilješkama i indeksom sadržaja te za zezanciju među prijateljima. Krećući se u tom smjeru, korisnicima trenutno omogućuju tjedni pregled najzanimljivijih videa na platformi na koji se mozete pretplatiti putem maila.

Kako stvar u praksi funkcionira najbolje možete shvatiti na ovom primjeru, a u jednostavnost korištenja njihovog servisa uvjerili smo se sami i napravili sažetak jedne od naših recenzija.

 

Sve u svemu, radi se o vrlo zanimljivom servisu koji bi ubrzo mogao zaraziti ekipu na društvenim mrežama i tako promijeniti način na koji "šeramo" videe. Ako imate potrebu za dijeljenjem videa ili umetanjem istih na svoju stranicu, svakako isprobajte!

 
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti