Video iz Tesline tvornice potvrdio nagađanja oko opcije koju će imati Cybertruck

Na TikToku je osvanuo videozapis snimljen u Teslinoj tvornici u Teksasu u kojoj se proizvode Cybertruckovi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.08.2023. / 07:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk Cybertruck najavio je još 2019. i ovaj se pickup već trebao voziti po cestama diljem svijeta. Razvoj Cybertrucka pratili su problemi i brojne odgode tako da njegova prodaja još nije počela te su brojne stvari oko njega i dalje nepoznanica.

Slika nije dostupna Dokumenti koji su procurili otkrivaju zašto Tesla toliko kasni s izbacivanjem Cybertrucka na tržište

Ipak, početak prodaje se bliži, a zahvaljujući fotografijama i videozapisima koje se šire mrežom, saznali smo još jedan detalj oko ovog pickupa koji iz Tesle ranije nisu spominjali. Riječ je o tzv. frunku, odnosno prednjem prtljažniku (front trunk), s kakvim se mogu pohvaliti brojni modeli električnih automobila, pri čemu je u nekim slučajevima taj prostor za pohranu ispod haube veći u odnosu na prosječnu veličinu prtljažnika automobila srednje klase. Npr. Fordov model F-150 Lightning ima frunk kapaciteta čak 400 litara, dok Teslin Model Y ima puno skrominiji prostor kapaciteta 116 litara.

Prednji prtljažnik Forda Lightning F-150 Znate li što je "frunk"? Za mnoge jedna od najprepoznatljivijih opcija električnih automobila

Koliki će biti frunk na Cybertrucku, nije poznato. Prve objavljene fotografije Cybertrucka s otvorenim poklopcem haube dale su naslutiti kako bi taj prostor mogao biti prilično velik i prostran. No naknadne fotografije i videozapisi ipak su pokazali kako oko njegove veličine ne bi trebali imati prevelika očekivanja jer je ispod haube Teslina pickupa za pohranu rezerviran prilično skroman prostor. Ipak, svi oni koji su već prednaručili Cybertruck ili tek razmišljaju o tome, sigurno će biti zadovoljni kako će neke stvari moći pohraniti u zaštićeni dio ispod haube.

Kako objašnjavaju na Electreku, frunk je puno korisniji u električnim pickupovima u odnosu na klasične automobile jer kamioneti dolaze s velikim otvorenim prostorom. Iako se i on može prekriti, za prijevoz manje količine stvari jednostavnije je stvari staviti u prtljažnik ispod haube.

@randomness2646 #cybertruck #f #4u #fypシ #foryou #trending #tesla #teslacybertruck ♬ original sound - me

Kaaroserija Teslina Cybertrucka Nova vijest o Cybertrucku: Tesla prijavila patent legure čelika koja će ga učiniti gotovo neuništivim

Isporuke prvih modela Cybertrucka trebale bi početi krajem sljedećeg mjeseca i tek bi onda trebali saznati sve informacije o ovom vozilu, od specifikacija, uključujući i veličinu prednjeg prtljažnika pa do cijene.

Izvor: Electrek


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti