VIDEO Nisko, niže, apsurdno: Možete li vjerovati da ova prepolovljena Fiat Panda vozi?

Viralna snimka modificirane Fiat Pande ostavila je tisuće gledatelja zaprepaštenima činjenicom da se to čudo kreće po cesti.

Branimir Vorša | 05.07.2023. / 12:01

Fiat Panda
Fiat Panda (Foto: Carmagheddon/Youtube)

Grupa talijanskih youtubera okupljenih oko kanala Carmagheddon upustila se u neobičan pothvat stvaranja najnižeg automobila na svijetu, modificirajući staru Fiat Pandu. Unatoč svojoj maloj veličini, Fiat Panda popularno je vozilo koje se nalazi u brojnim garažama diljem svijeta.

Ekipa iz Carmagheddona nedavno je, međutim, objavila hit-video koji prikazuje njihove napore u transformiranju Pande u najniži auto na svijetu.

Donja polovica Fiat Pande zamijenjena je go-kartom, koji se oslanja na četiri mala kotača. Vozilo je presječeno tik ispod prozora i uspjelo se glatko kretati cestom, zapanjujući promatrače.

Zbog uklanjanja motora modificirani automobil vozi sporije u usporedbi s tipičnom Fiat Pandom, no unatoč tome vozač može upravljati i tjerati vozilo naprijed pomoću kotača i pedala ugrađenog go-karta. Da bi se ušlo u vozačko mjesto, potrebno je provući se kroz prtljažnik i leći na leđa, što je doista nekonvencionalna metoda ulaska u automobil.

Iako je ova kreacija reklamirana kao "najniži automobil na svijetu", stvarna visina razrezane Fiat Pande ostaje nejasna.

Prema najnovijim Guinnessovim svjetskim rekordima, naslov najnižeg automobila pripada Miraiju, koji mjeri 55,2 cm od tla do svoje najviše točke. To vozilo konstruirali su pak učenici i profesori srednje škole Okayama Sanyo u Asakuchiju u Japanu. Koristilo je šest glavnih baterija i pogonsku jedinicu iz japanskog Q-cara CQ Motors.

Viralna snimka modificirane Fiat Pande ostavila je tisuće gledatelja zaprepaštenima činjenicom da se to čudo kreće po cesti.

Apsurd! Hoćemo sljedeći naopako, bio je samo jedan od nebrojenih komentara zadivljenih promatrača.

Projekt Fiat Panda samo je jedan od mnogih ekscentričnih pothvata Carmagheddona. Ti momci imaju razne kreativne pothvate, uključujući kadu na pedaliranje i Mitsubishi Colt opremljen gigantskim ispuhom.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti