VIDEO Pogledajte kako je ruski "Aligator" umalo završio u jezeru u Ukrajini

Ruski vojni piloti poznati su po izvođenju vrlo opasnih zračnih vratolomija, a jedna takva, snimljena u Ukrajini, umalo je završila vrlo ružno, i to ne samo po pilote helikoptera već i druge.

Branimir Vorša | 01.06.2022. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na internetu se pojavila videosnimka koja prikazuje ruski jurišni helikopter Kamov Ka-52 "Aligator" kako izvodi nevjerojatno opasan manevar iznad jednog jezera u Ukrajini.

Originalna snimka je objavljena 30. svibnja na platformi društvenih medija Telegram te otad kruži i Twitterom.

Na snimci se mogu vidjeti dva helikoptera Ka-52 kako se približavaju snimatelju iz daljine. Prvi se polako spušta i leti postrance, paralelno s površinom jezera. Kako se helikopter približava obali, izvodi nagli okret da bi pokazao prepoznatljive sposobnosti tog tipa bočnog letenja.

Prilikom tog naglog okreta Ka-52 izgleda kao da je za dlaku izbjegao da mu rep završi u vodi, no pilot uspijeva stabilizirati helikopter i nastaviti s letom.

Dok drugi Ka-52 prolijeće na većoj visini, može se vidjeti njegova prepoznatljiva oznaka 'V'.

Korisnik Twittera @zolotoybaton tvrdi da je potvrdio točnu geografsku lokaciju snimke koju je objavio korisnik Telegrama @GirkinGirkin, sugerirajući da se incident najvjerojatnije dogodio negdje na obalama jezera Isakivske.

Ka-52 služi kao okosnica ruskih helikopterskih snaga za napad u Ukrajini otkako je invazija započela 24. veljače. Mnogi od ovih helikoptera su izgubljeni i lete na vrlo malim visinama na spornom teritoriju kako bi izbjegli ukrajinsku protuzračnu obranu.

Izvor: The War Zone

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti