VIDEO Pogledajte "Teslin Model T", čudovište na gusjenicama

Postoje modeli S, X, 3 i Y, no Tesla odsad ima barem i jedan vrlo neslužbeni model T.

Branimir Vorša | 15.05.2022. / 10:29

Tesla Model T
Tesla Model T (Foto: The Real Life Guys/Youtube)

Nekolicina YouTubera s neobičnom vizijom, odlučilo je da obični Tesla Model 3 treba transformirati u masivni električni tenk težine šest tona.

Njemački tim s YouTube kanala The Real Life Guys poznati su po nekim divljim kreacijama poput podmornice s kadom i nevjerojatnih terenskih invalidskih kolica. NJihov najnoviji projekt financirao je Autohero, internetsko tržište rabljenih automobila.

Prema njihovim riječima, izgradnja se odvijala danonoćno tijekom četiri tjedna, od čega je većina bila usredotočena na izgradnju samih gusjenica - od nule. Kreatori su testirali prvu gusjenicu tako što su je vukli iza drugog vozila te su čak i trčali po njoj tijekom vožnje. Zatim su napravili i drugu gusjenicu, spojili ih obje te instalirali Teslinu "tricu" na vrh.

Ako postoji jedan način da Teslu učinite ekstra cool, onda su to lgusjenice od 1,3 tone, piše The Drive. Takva konstrukcija jednostavno pretvara običan EV u čudovište koje se može kretati bilo gdje. Njemački genijalci nisu naveli cijenik izrade tog projekta, no zasigurno nije bila riječ o jeftinom projektu, tako da ne treba očekivati da će postati mainstream.

U niže priloženom videu pogledajte kako je tekla transformacija Teslinog modela 3 u Teslin Model T, kako su ga nazvali, jasno istaknuvši to na novoj registarskoj oznaci.

Izvor: The Drive

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti