VIDEO Ukrajinci prvi put objavili snimku udara američkog samoubilačkog drona: "Uletio je ravno u tenk"

Ukrajina je na Facebooku objavila da se videozapis "prvi put objavljuje za širu javnost, ali je vrijedno napomenuti da je borbena uporaba bespilotnih letjelica kamikaza redovita praksa".

Branimir Vorša | 25.05.2022. / 10:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ukrajinske snage za specijalne operacije objavile su snimku lutajućeg streljiva, također poznatog kao kamikaza ili samoubilački dron, koji je, čini se, neutralizirao ruski tenk. Ukrajinci tvrde da je bila riječ o Switchblade lutajućem streljivu, kojeg je Ukrajina nedavno dobila od SAD-a.

Video od 44 sekunde ukrajinske snage za specijalne operacije objavile su u utorak na Facebooku. Snimka prikazuje događaj iz dvije perspektive, odnosno jedne iz daljine, gdje se može vidjeti eksplozija i druge u kojoj se vidi kako se dron približava samom tenku i vojnicima koji sjede na njemu i stoje oko njega.

Slika nije dostupna Ukrajina od Amerikanaca dobiva 100 samoubilačkih dronova Switchblade

Video prestaje neposredno prije nego što dron udari u tenk, a taj dio snimke bio je izravno sa samog drona, kažu Ukrajinci.

Moderni dron kamikaza, opremljen snažnim eksplozivom, uletio je ravno u tenk, nanijevši nepopravljivu štetu neprijatelju, objavili su Ukrajinci na Facebooku.

Dodaje se da su Rusi koji su upravljali tenkom poginuli. Rusija je pretrpjela značajne gubitke otkako je u veljači pokrenula svoj ničim izazvan rat protiv Ukrajine.

Na kraju videa, na ekranu treperi tekst Izvršni producent Switchblade. Snimku videa možete pogledati OVDJE, no iako ne prikazuje trenutak udara i posljedice, upozoravamo da je uznemirujućeg sadržaja.

Dronovi Switchblade su takozvana lutajuće streljivo. Mogu ostati u zraku dok se meta ne identificira, a zatim udariti u nju te pritom aktivirati svoj smrtonosni teret.

Ukrajina je na Facebooku objavila da se videozapis prvi put objavljuje za širu javnost, ali je vrijedno napomenuti da je borbena uporaba bespilotnih letjelica kamikaza redovita praksa.

Slika nije dostupna Američka vojska dobiva bespilotnu letjelicu - kamikazu!

Ovo je dobar primjer kako pomoć stranih partnera zajedno s obukom i profesionalnošću naših vojnika daje pozitivne rezultate na fronti, dodaje se u objavi.

Ukrajina je u pozadinu videa postavila instrumentalnu glazbu iz "Ratova zvijezda", sve do udara drona. Nakon što se ekran zacrni, glazba se okreće na tematsku pjesmu iz američkog sitcoma "Curb Your Enthusiasm".

Tijekom ruskog tromjesečnog rata Ukrajina je u više navrata objavljivala propagandne video zapise raznih napada na ruske snage i položaje postavljene uz široku paletu glazbe, što se može smatrati pokušajem prikazivanja ubijanja ruskih vojnika, kao posve normalnim događajem, piše Business Insider.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti