VideoLAN svoj VLC player donosi na Chrome OS

VLC aplikacija za Chrome OS omogućena je putem Google App Runtime for Chrome (ARC).

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.12.2015. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

VLC je jedan od najpopularnijih video playera i dostupan je na velikom broju mobilnih i desktop platformi. Međutim, do sada se VLC nije uspio probiti do Chrome OS-a, s obzirom na to da Googleov operativni sustav baš  i nije poznat po svojim sposobnostima za media-reprodukciju.

Ipak, VideoLAN tim uspio je VLC donijeti i na Chrome OS, omogućavajući korisnicima otvaranje širokog spektra video i audio datoteka, uključujući MKV, ISO, MP3 i FLAC formate. Tu je i podrška za prijevode, mrežni streaming i hardverski akcelerirano dekodiranje.

VLC aplikacija za Chrome OS omogućena je putem Google App Runtime for Chrome (ARC), koji developerima omogućuje prepravke Android aplikacije kako bi radile na Chrome OS i drugim platformama.

Iako je VLC za Chrome OS testiran na Chromebook Pixel i HP Chromebook 14 uređajima, pojedini korisnici prijavljuju probleme na Samsung Chromebook modelima. VideoLAN tim ističe da vrijedno radi na korekcijama problema pa one kojima VLC za Chrome OS ne funkcionira mole za malo strpljenja.

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti