Vijest koja je odjeknula poput bombe: Rimac Automobili preuzimaju Bugatti? "Ne možemo komentirati spekulacije"

Još nema službene potvrde ni s jedne strane, no ako se pokaže točnim, ovo bi mogla biti velika stvar za Rimac Automobile.

Martina Čizmić | 17.09.2020. / 12:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Gotovo nevjerojatno zvuči vijest koju je objavio Car Magazine, a prema kojoj su Rimac Automobili na korak do preuzimanja poznate marke luksuznih hiperautomobila Bugatti.

Kako navodi Car Magazine, Volkswagen grupa prebacila bi Bugatti na Rimca putem Porschea, a zauzvrat bi dobila udio u Rimčevoj tvrtki. Cijeli je dogovor navodno odobren još prošlog tjedna, a samo se čeka potvrda nadzornog odbora.

Bude li cijeli dogovor realiziran, to bi za Rimca značilo puno bolju poziciju u svijetu autoindustrije, ali i priliku da u buduće Bugattije uvrsti neke napredne tehnologije iz svojih automobila. Naime, Rimac Automobili dobili bi Bugattijev brend i povezanu infrastrukturu, a to bi Rimcu sigurno otvorilo vrata za veću proizvodnju električnih vozila i tehnologije povezane s njima.

Kako ističu iz Car Magazina, u cijelu je priču uključen i Porsche kako bi se zadržala potpora živućih članova obitelji Piech koji nadziru 50 posto VW grupe.

Procjenjuje se kako je Bugatti u ovom trenutku vrijedan oko 500 milijuna eura, a ovaj dogovor otvorio bi Porscheu vrata za potencijalno povećanje udjela u Rimcu s dosadašnjih 10 posto na više. Koliko, ovisi o tome što bi dvije strane dogovorile i kako bi se to odrazilo na Rimčev udio u tvrtki.

Ne možemo komentirati spekulacije, jedini je komentar koji su bili spremni dati u  Rimac Automobilima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti