Više od 1400 studenata odmjerilo snage na prvim STEM Games

STEM Games službeno završavaju večeras, proglašavanjem pobjednika u svim kategorijama, ali i koncertom popularne grupe Krankenšvester.

Martina Čizmić | 12.05.2018. / 18:29

Sudionici STEM Games (Foto: STEM Games) (Foto: STEM Games)

Više od 1400 studenata sa jednaest hrvatskih sveučilišta i sveučilišta iz Sarajeva, okupili su se ovih dana kraj Poreča na prvim "STEM Games", međunarodnom studentskom natjecanju u znanju i sportu.

Od 8. do 12. svibnja studenti su odmjeravali svoje znanje kroz niz zadataka i STEMatskih Games kvizeva, a da STEM-ovci nisu samo samo jaki u znanju pokazali su na sportskim terenima. Uz druženje i zabavu, glavni je cilj STEM Gamesa potaknuti interdisciplinarnost i međusobnu suradnju, ali i promovirati sveučilišni sport i zdravi način života.

Podsjetimo, studenti se natječu u četiri arene: Prirodoslovnoj, Tehnološkoj, Inženjerskoj i Matematičkoj, a kako bi uspješno riješili zadatke nije samo dovoljno znati znanje u svom području, već ga i znati primijeniti.

Uz pregršt zanimljivih zadataka, glasno navijanje na sportskim natjecanjama i zabavni program koji je trajao dugo u noć, studenti su imali priliku i proširiti svoje znanje kroz različite edukativne radionice, predavanja i panel rasprave na temu "NextGen Workplace”.

STEM Games službeno završavaju večeras, proglašavanjem pobjednika u svim kategorijama, ali i koncertom popularne grupe Krankenšvester.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti