Isti je izvor kazao da će ti odlasci zakomplicirati prethodni cilj tvrtke da nastavi punu proizvodnju do kraja studenog. Sve se događa nakon radničkih nemira koji su uzdrmali proizvodnju u toj najvećoj svjetskoj tvornici iPhonea. Foxconn je te tvrdnje odbio komentirati.

Slika nije dostupna Apple bi mogao isporučiti čak 6 milijuna iPhonea manje zbog lockdowna u kineskoj tvornici

Odlasci radnika uslijedili su nakon što je ta tvrtka u četvrtak ponudila 10.000 juana (1396 dolara) zaposlenicima koji su htjeli dati otkaz i napustiti tvornicu pogođenu kaosom.

Radnički nemiri u tvornici Zhengzhou koji su započeli u srijedu označili su rijetke scene otvorenog negodovanja u Kini, a povod za nemire bile su tvrdnje o kašnjenju plaća i frustracije zbog strogih ograničenja uvedenih zbog COVID-19.

Drugi Foxconnov izvor upoznat s problematikom rekao je da su pojedini novi zaposlenici napustili kampus, ali nije razjasnio koliko je radnika otišlo. Ta je osoba istaknula da odlasci nisu utjecali na trenutačnu proizvodnju s obzirom na to da novo osoblje još mora proći tečajeve obuke prije nego što počne raditi na mreži.

Foxconn Panika u Kini: Radnici preskaču ograde i bježe iz tvornice iPhonea kako bi izbjegli lockdown zbog širenja koronavirusa

Nemiri dolaze u vrijeme kada Kina bilježi velik broj infekcija koronavirusom i bori se sa sve više i više karantena koje su potaknule frustraciju među građanima diljem zemlje. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju