Visi li vaš portret u nekom muzeju? Google zna!

Iz Googlea ističu kako se ne morate brinuti zbog privatnosti jer neće pohranjivati vaše selfije ni u kakvu bazu podataka. Ovo je samo za zabavu.

Martina Čizmić | 18.01.2018. / 09:29

Portreti ili selfiji (Foto: Google) (Foto: Google)

Google već godinama radi na različitim projektima vezanima uz umjetnost. Od virtualne šetnje i promatranja umjetnina u muzejima diljem svijeta do zanimljive platforme koju su osmislili nazvane Google Arts & Culture, a koja usporedbom selfija i tisuća portreta može pronaći vašeg dvojnika u muzeju.

U samo nekoliko dana koliko je platforma dostupna, napravljeno je više od 30 milijuna selfija i istraženo nekoliko tisuća umjetničkih djela.

Princip je jednostavan. Instalirate aplikaciju, napravite selfi i pustite algoritme da odrade svoj posao. Usporedit će vaše lice s tisućama portreta i prikazati vam nekoliko njih koji vam najviše sliče. Čak će vam napisati i koliko je podudaranje.

S obzirom na to da u projektu sudjeluje više od 1500 muzeja iz više od 70 zemalja, tko zna, možda baš i vaš "portret" visi negdje na zidu nekog od glasovitih muzeja.

Želite li i vi isprobati ovu mogućnost i zabaviti se, preuzmite aplikaciju Google Arts & Culture za iOS ili Android.

Iz Googlea ističu kako se ne morate brinuti zbog privatnosti jer neće pohranjivati vaše selfije ni u kakvu bazu podataka. Ovo je samo za zabavu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti