Visoko učilište Algebra dijeli stipendije za studij e-Leadership MBA vrijedne više od 700.000 kuna

Prijave su otvorene do 1. listopada 2017. a organizatori očekuju više od 400 prijava perspektivnih budućih lidera.

Martina Čizmić | 23.08.2017. / 13:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Visoko učilište Algebra otvorilo je prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj za studij e-Leadership MBA. Ovaj studij izvodi se na engleskom jeziku i u suradnji s predavačima University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom magazinu Bloomberg. Dopunom programa, prošle je godine startala prva generacija e-Leadera, koja se pridružila utjecajnoj alumni zajednici IgBS studenata, proizašloj iz sada već 15-godišnje suradnje Sveučilišta u Indiani i Ekonomskog instituta Zagreb, čiju tradiciju ovaj program uspješno nastavlja.

Prijave za stipendijski natječaj MBA programa otvorene su od danas do 1. listopada 2017. na stranici programa.

e-Leadership MBA studij Visokog učilišta Algebra jedinstven je studij ove vrste u ovom dijelu Europe te se po mnogočemu može smatrati inovativnim jer se odgovara na izazove Europske unije i procjene Europske komisije da će do 2020. u EU nedostajati oko 200.000 poslovno-tehnoloških profesionalaca s voditeljskim kvalifikacijama.

Budući e-Leaderi osim poslovnih znanja vezanih uz vođenje tvrtki moraju imati i čvrsta, vertikalna znanja iz digitalnih područja, odnosno moraju dobro razumjeti i tehnološke aspekte tehnologija i njihovu poslovnu primjenu, kako bi mogli voditi digitalnu transformaciju tvrtki ili osnivati vlastite projekte koji "izazivaju" tradicionalne modele poslovanja.

U nedavnom izvještaju o stanju e-Leadership i drugih digitalnih vještina, Europska komisija navela je MBA program Visokog učilišta Algebra kao jedan od dobrih i poželjnih primjera obrazovanja u području digitalne transformacije u Europi. U izvještaju je posebno naglašena važnost obrazovanja, kao i snažnija suradnja tehničkih učilišta i poslovnih škola sa samim gospodarstvom, što je područje gdje Visoko učilište Algebra, još od svojeg osnutka, može služiti kao ogledan primjer.

e-Leadership MBA program namijenjen je primarno kandidatima koji svoje poslovno usavršavanje žele nastaviti na programu koji nudi kombinaciju poslovnih i tehnoloških znanja te koji, samim time, žele u svojim tvrtkama i organizacijama postati prepoznati lideri u procesu transformacije poslovanja. Unatoč tehnološkom prizvuku, ovaj MBA studij namijenjen je budućim liderima iz svih segmenata poslovanja, pa se tako u prošlim generacijama ističu pojedinci iz tvrtki i organizacija poput: Deloitte, Hrvatski Telekom, Teva, SPAN, Nike, INA, Raiffeisen bank, Ericsson Nikola Tesla, Privredna banka Zagreb, Novartis, Poslovna inteligencija, Microsoft, Valamar Riviera, Zagrebačka banka, Canon, Kaufland i druge.

Već u sklopu stipendijskog natječaja kandidati će imati prilike upoznati neke od profesora i mentora koji provode program te će raditi i na zajedničkom projektu, koji će se prezentirati i bodovati za osvajanje stipendija. Prošlogodišnja su iskustva pokazala da su kandidati već i u sklopu ovih druženja ostvarili korisna međusobna poznanstva te su cijeli stipendijski natječaj zbog mogućnosti networkinga ocijenili iznimno korisnim, neovisno o tome hoće li dobiti stipendiju.

Većina kandidata na prošlogodišnjem natječaju bili su mladi profesionalci, menadžeri, koji su svoja postojeća poslovna znanja željeli nadopuniti dubinskim znanjima o primjeni tehnologije u modernom poslovanju, ili su pak završili neki od tehničkih fakulteta, ali su u međuvremenu napredovali prema menadžerskim pozicijama gdje im nedostaju poslovna i znanja vođenja ljudi. MBA studij e-Leadershipa na Visokom učilištu Algebra tako je podjednako namijenjen jednima i drugima, s ciljem da obrazuje lidere koji će predvoditi poslovanje svojih organizacija u digitalnom dobu.

Ukupna je vrijednost stipendijskog fonda za MBA studij ove godine veća od 700.000,00 kuna. Posebni uvjeti stipendiranja predviđeni su za diplomante Algebrinih tehnoloških studija, ali je predviđena i mogućnost pohađanja tehnoloških MBA modula za diplomante IgBS-a, ranijeg MBA studija koje je Visoko učilište Algebra prošle godine preuzelo i integriralo u svoj MBA program, uz značajnu modernizaciju nastavnih sadržaja. Kandidati koji se žele prijaviti za ovu stipendiju moraju imati minimalno 3 godine relevantnog radnog iskustva, 180 ECTS bodova te posjedovati aktivno znanje engleskog jezika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti