VLC player sada podržava videozapise od 360 stupnjeva

VLC će u 2017. godini dobiti i podršku za VR kacige, kao što su Oculus Rift, Google Daydream i HTC Vive.

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.11.2016. / 07:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

VLC je popularna aplikacija za reprodukciju velikog broja video formata na gotovo svakoj platformi, a sada je program dobio podršku za još jedan moderni medij. VLC je objavio tehnički preview koji desktop aplikaciji omogućuje reproduciranje videozapisa od 360 stupnjeva. Preview je trenutno dostupan za Windows i Mac računala, a puna verzija stići će uz VLC 3.0 koji se očekuje do kraja mjeseca.

VideoLan, kompanija koja stoji iza VLC-a, sklopila je partnerstvo sa Giropticom, proizvođačem kamera namijenjenih snimanju u 360 stupnjeva, kako bi razvila svoj sustav koji može prikazivati fotografije, panorame i videozapise. Kontroliranje pregleda sadržaja obavlja se putem miša i tipkovnice, a VideoLan ističe da će funkcije donijeti i na mobilnu aplikaciju. VLC će u 2017. godini dobiti i podršku za VR kacige, kao što su Oculus Rift, Google Daydream i HTC Vive.

HTC ulaže velike napore kako bi VR iskustvo učinio dostupnim na svim svojim podržanim platformama, a kompanija obećava i podršku za audio od 360 stupnjeva, iako nije poznato kada će ovo biti implementirano.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti