Voajeri s dronom: Snimali žene koje su se gole sunčale na brodu

Djevojke koje su se gole sunčale na brodu šokirale su se kada su iznad njih vidjeli dron s kamerom koja ih je snimala

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.06.2017. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Francuz koji je na Mallorcu stigao zbog snimanja regate mogao bi biti optužen za kršenje privatnosti jer je, umjesto regate, s bespilotnom letjelicom snimao djevojke koje su se gole sunčale na brodu. Prema policijskoj prijavi koju je podnijelo sedam Španjolki, dok su se sunčale na brodu iznad njih se pojavio dron s upaljenim crvenim svjetlom (znači da je kamera na njemu bila upaljena), dok je na brodu u blizini grupa muškaraca vikala i smijala gledajući u tablet – na tabletu su gledali video golih djevojaka koje je snimio dron, a iako su im one vikale da prestanu, oni su ih ignorirali i nastavili sa snimanjem.

Prestali su tek kada su djevojke izvadile mobitele i počeli snimati njih kao dokaz, a pratile su ih s brodom u marinu – muškarci su ih navodno pokušali podmititi novcem i večerom u otmjenom restoranu, no mito nije upalilo te su prijavljeni policiji. Oni su navodno priznali da su fotografirali djevojke, ali kažu da su slike odmah izbrisali, a policija sada ispituje slučaj te tek trebaju odlučiti hoće li podići optužnicu protiv vlasnika bespilotne letjelice zbog kršenja privatnosti te istražuju je li koristio registrirani dron (registracija je u Španjolskoj obavezna).

Ovo naravno nije prvi put da su voajeri bespilotne letjelice koristili za špijuniranje (poznat je slučaj jedne Amerikanke koja se presvlačila u stanu u zgradi dok ju je kroz prozor snimao dron), a s obzirom na sve veću popularnost bespilotnih letjelica, u budućnosti možemo očekivati sve veći broj ovakvih i sličnih slučajeva.

Izvor: Fox News
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti