Vodstvo Sjeverne Koreje priznalo: "To je naš najveći neuspjeh"

Oni koji su bili zaduženi za lansiranje satelita bili su "jako kritizirani", izvijestila je KCNA.

Hina | 19.06.2023. / 08:10

Lansiranje satelita u svemir (Foto: AFP)

Vodstvo Sjeverne Koreje na posljednjem sastanku vladajuće stranke nazvalo je prošlomjesečno neuspjelo lansiranje vojnog satelita najvećim neuspjehom, izvijestila je u ponedjeljak sjevernokorejska državna agencija KCNA.

Prošireni plenarni sastanak održan je između petka i nedjelje, a s njega je poslana poruka radnicima i istraživačima da analiziraju neuspjelo lansiranje i pripreme se za drugo u bliskoj budućnosti.

Sjevernokorejski Haeil-1 podvodni nukleearni dron Niti dva tjedna nakon testiranja prvog, Sj. Koreja pohvalila se testiranjem i svojeg drugog po redu oružja sudnjeg dana

Oni koji su bili zaduženi za lansiranje satelita bili su jako kritizirani, izvijestila je KCNA.

Sjevernokorejska raketa pala je u more nakon što je izgubila potisak zbog nenormalnog pokretanja motora drugog stupnja, objavili su iz Pjongjanga nakon neuspjelog lansiranja satelita u neobično iskrenom priznanju.

Sjeverna Koreja obećala je da će nastaviti razvijati svoju nuklearnu sposobnost i jačati solidarnost s drugim zemljama koje se protive onome što je nazvala američkom strategijom za svjetsku nadmoć.

Na sastanku se također razgovaralo o osiguravanju samodostatnosti u opskrbi hranom povećanjem poljoprivredne proizvodnje u zemlji i ispunjavanjem godišnjeg cilja proizvodnje žitarica. Početkom ove godine iz Ministarstva ujedinjenja Južne Koreje poručili su da im se čini kako se na Sjeveru situacija s hranom pogoršala.

Slika nije dostupna Sjevernokorejsko balističko "čudovište" zapravo je bio jedan veliki lažnjak

Sjeverna Koreja je pod strogim međunarodnim sankcijama zbog svog nuklearnog programa i lansiranja balističkih projektila, a njezino je gospodarstvo dodatno opteretilo strogo, samonametnuto zatvaranje granica kojemu je cilj bilo suzbijanje epidemije izazvane širenjem bolesti COVID-19.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti