Vratite se u prošlost i prošećite garažom u kojoj je nastao Google

Među hrpetinom stvari, koju biste inače pronašli u garaži, smjestili su se i stolovi s računalima na kojima je nastao prvi Google.

Martina Čizmić | 27.09.2018. / 16:27

Garaža u kojoj je nastao Google (Foto: Google) (Foto: Google)

Veliku obljetnicu, 20. rođendan, Google je odlučio proslaviti na pomalo nostalgičan način. Prisjetili su se vremena kada su Sergej Brin i Larry Page u maloj garaži u Menlo Parlu, osmislili prvi Google i osnovali kompaniju.

Svi koji žele vidjeti kako je to izgledalo davne 1998. godine, ili se jednostavno žele prisjetiti nekih drugih vremena, mogu jednostavno prošetati njihovom garažom zahvaljujući Google Street Viewu.

Tako ćete vidjeti stara računala s originalnim Googleovim logom, pregršt stvari koje se i inače nalaze u garažama, ali i ploču na kojoj piše "Svjetsko sjedište Googlea".

Nama su se posebno svidjeli elegantni zastori na prozorima i cvjetne tapete koje jednostavno ne možete ignorirati.

Među zanimljivim sitnicama koje možete otkriti tijekom šetnje treba istaknuti i dinasura, terarij sa žabom, stol za stolni tenis te klavijature.

Naravno, sakrili su i zanimljivo "uskršnje jaje" (easter egg) koje možete otkriti ako pronađete tajna vratašca i uključite neonski natpis Googlea.

Ako ste raspoloženi za putovanje u prošlost, kliknite na link ili jednostavno pogledajte originalni video iz 1998.

I da, ne smijemo zaboraviti - sretan rođendan Google!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti