Vrijedi li UMi Diamond 100 dolara?

UMi-jev relativno novi model Diamond drži cijenu od 100 dolara, no vrijedi li uređaj uistinu tih novaca?

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.11.2016. / 16:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

UMi nije novo ime na tržištu mobilnih telefona, a neke od uređaja imali smo prilike isprobati. Cijene njihovih uređaja variraju, no recimo da je neki entry level uređaja oko 100-injak dolara.

Model Diamond spada upravo u tu kategoriju, te svojim karakteristikama može konkurirati i nešto skupljim uređajima. Naime, Diamond je uređaj koji dolazi s 5 inčnim ekranom, no ‘samo’ HD rezolucije, što znači 1280 x 720 piksela. Iako to mnogima neće puno utjecati na odabir ili kupovinu uređaja, ovo je možda jedan minus. Kako god bilo, uređaj ima 3GB RAM-a i 16GB interne memorije proširive do 128GB, te MK6753 procesor radnog takta 1.5GHz s osam jezgara.

Kamera je nešto čime se UMi hvali, a radi se o sada već vrlo zreloj tehnologiji pa tako UMi kaže kako se njihov uređaj može usporediti s znatno boljim uređajima kada je u pitanju kamera. Naime, UMi Diamond na stražnjoj strani ima kameru od 8MP, dok je na prednjoj strani 2MP. Kako kamera radi iz prve ruke, za sada na žalost nismo imali prilike isprobati.

Uređaj ima i novi snažni zvučnik s posebnim audio čipom kojim bi uređaj trebao dati znatno bolje zvučne karakteristike.

Što se baterije tiče, Diamond ima ugrađenu Sonyjevu bateriju od 2650mAh koja prema nekim testovima mora izdržati dan, do dan i pol. Također, tu je i LTE pa tako možete surfati po maksimalno mogućim brzinama te Android 6.0.

Cijena uređaja je 100 dolara, odnosno ovo je snižena cijena za čak 58%, što znači da se radi o izuzetno dobroj ponudi.

Na kraju, isplati li se ovaj uređaj kupiti za 100 dolara? Ako se nas pita, svakako, jer UMi je proizvođač koji itekako pazi na detalje i završnu obradu, tako da neke nedostatke poput HD zaslona možete zanemariti jer se ipak radi o cijeni od samo 100 dolara.

Više informacija o uređaju možete pronaći na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti