Vrijeme je! Jeff Bezos najavio skorašnji početak prodaje karata za let u svemir

Sljedeći tjedan trebali bismo saznati sve detalje o jedinstvenom turističkom aranžmanu - putu u svemir.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.04.2021. / 13:21

Blue Origin (Foto: Blue Origin) (Foto: Blue Origin)

Svemirska kompanija Blue Origin, koju je osnovao najbogatiji čovjek na svijetu, jučer je na YouTubeu objavila video u kojem je najavljen skorašnji početak prodaje karata za putovanje u svemir. U videozapisu Bezos poput nekog frajera sa šeširom na glavi upravlja terencem na putu prema mjestu na koji je sletjela kapsula Blue Origina, a na kraju videa sve koji žele osigurati svoje mjesto u povijesnom turističkom letu za svemir poziva se da posjete stranicu kompanije.

Slika nije dostupna Musk i NASA dobivaju konkurenciju: Iz Blue Origina najavili povijesni let u svemir

Najvažnije podatke - o tome koliko će Bezosov turistički aranžman stajati i kada se planira prvi let, ipak nismo saznali. Naime, na stranici svi zainteresirani mogu ostaviti svoje podatke, a informacije će dobiti sljedeći tjedan. Točnije, 5. svibnja.

Vezano za Bezosovu kompaniju i svemirski turizam, zanimljivo je da će letovi koji će sigurno biti jako skupi, trajati jako kratko. Naime, kapsula sa svemirskim turistima neće se zaputiti prema ISS-u ili Mjesecu, već će brzo nakon ulaska u orbitu - odakle će se pružiti savršen pogled na Zemlju, vratiti nazad. U svemirske avanture putnici će se zaputiti s New Shepardom, sustavom koji se sastoji od rakete i posebne kapsule. Raketa će se, nakon što odvede kapsulu put svemira, vratiti na Zemlju kako bi se ponovno mogla koristiti, a naravno, isto će napraviti i kapsula s posadom. Nakon kratkog leta kapsula će krenuti prema Zemlji, a zaustavit će se pomoću velikih padobrana.

Jeff Bezos i Blue Moon Najbogatiji čovjek na svijetu predstavio letjelicu kojom želi osvojiti Mjesec

Blue Origin do sada je obavio brojne uspješne testne letove, no niti jedan put u kapsuli nije bilo posade. Prije prvih turističkih letova, dakle, slijedi najveći test za Blue Origin i New Shepard do sada - osvajanje svemira s ljudskom posadom, što bi trebalo biti uskoro. Nakon toga, svi koji su dovoljno hrabri, a novac im nije problem, imat će priliku rezervirati taj jedinstveni turistički aranžman i čekati svoj red za put u svemir.

Izvor: CNN

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti