We Croak – aplikacija koja će vas podsjetiti da svi umiremo

Aplikacija bi trebala podsjetiti korisnika da zastane u svom brzom životu i razmisli o smrtnosti.

Martina Čizmić | 14.12.2017. / 09:01

Ilustracija pametni telefon (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

U poplavi aplikacija koje se nude za mobilne uređaje zaista se mogu pronaći i one koje bismo najlakše opisali bizarnima.

Jedna je od njih aplikacija za iPhone "We Croak" čija je jedina funkcija podsjetiti vas svakog dana u proizvoljno vrijeme da ćete umrijeti. Da, zaista će vam pet puta dnevno poslati obavijest u kojoj će biti zanimljiv citat o smrti.

Iza "We Croak" stoje dvojica Amerikanaca – developer Ian Thomas i publicist Hansa Bergwall koji su se slučajno upoznali u New Yorku. U jednom razgovoru Bergwall je spomenuo butansku poslovicu prema kojoj sretni ljudi o smrti razmišljaju pet puta dnevno.

Kako je i sam bio veoma zaposlen, shvatio je kako zaboravlja uzeti trenutak i razmisliti o vlastititoj smrtnosti. I upravo se tad javila ideja o aplikaciji koja bi ga podsjećala na to.

Šest tjedana kasnije aplikacija "We Croak" pojavila se na Appleovu App Storeu po cijeni manjoj od jednog dolara.

Iako na prvi pogled ideja iza aplikacije može djelovati morbidno i depresivno, ona samo ističe činjenicu od koje svi bježimo - onu da ćemo jednog dana svi umrijeti. Cilj je aplikacije potaknuti ljude da zastanu i razmisle o svom životu, smrtnosti i zanimljivom citatu nekog pjesnika, filozofa ili poznate osobe.

Ako ste raspoloženi za isprobavanje nečeg novog, iskušajte "We Croak" i javite nam svoje dojmove. Nama se, nakon početne faze, aplikacija ipak svidjela. Jer, na kraju, svi ćemo umrijeti. Neki prije, neki kasnije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti