WEBLICA 2016 – konferencija o web tehnologijama u „staroj vojarni“

Ako se bavite razvojem weba vrlo je vjerojatno da su iza vas mnoge neprospavane noći. Postoje mnogi razlozi za to, na primjer rokovi koji pritišću, klijenti koji traže nemoguće, „skakanje“ s projekta na projekt, budžet koji je davno premašen, optimizacija za starije verzije web preglednika (nećemo ih imenovati) kojoj se ne nazire kraj…

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.04.2016. / 13:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Razvoj weba je nešto o čemu razmišljate rano ujutro nakon nekoliko sati sna, nešto što radite uz prvu „šalicu“ Jave i pokrećete „forking“ repozitorija na vašem GIT-u, popravljate bugove, šaljete pull requests, usput i aktivno sudjelujete u raspravi na StackOverflow-u prije nego je radni dan za većinu uopće počeo.

Tijekom dana isprobavate različite razvojne okvire, testirate ih s ciljem otkrivanja najboljeg okruženja koje će vašem novom projektu usaditi i više od onoga što ste planirali vi i vaš tim, vaš šef i na kraju onaj koji od implementacije projekta očekuje najviše, vaš klijent.

Stručnjak ste za „backend“ ili „frontend“, UI ili UX, svoje projekte razvijate u ugodnom CMS-u prema vašem izboru, nesebično dijelite znanje offline i online a vaša omiljena šalica je upravo ona na kojoj su ispisane linije pseudo koda.

Komunicirate putem alata za kolaboraciju, vaši kolege nalaze se po cijelom svijetu, rad na vašem projektu često nastavljate i izvan radnog vremena iako vas na to nitko ne tjera. Računalni kod za vas je poezija koja daje dublji smisao postojanju uređaja koji će vaše „logičke strukture“ interpretirati i prezentirati kao željeni rezultat interakcije čovjeka i stroja na lijepo dizajniranom korisničkom sučelju.

Vi ste web developer i svoj posao ne biste mijenjali ni za koji drugi.

Upravo za vas i za one koji žele postati dio uzbudljivog svijeta stvaranja korisnih rješenja baziranih na web tehnologijama i ove godine organiziramo tehnološku konferenciju
Weblica 2016 koja će se održati 14. svibnja 2016. godine u idiličnom okruženju „stare vojarne“ u Čakovcu, današnjem Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje.

Program konferencije je bogat i raznolik, predavači su stručnjaci iz različitih područja razvoja weba a sudjelovanje je besplatno za sve sudionike. Ukoliko ste spremni „potrošiti“ subotu 14. svibnja i saznati više o tehnologijama, alatima, sigurnosti weba, razvojnim okruženjima i ujedno se i dobro zabaviti u ugodnom društvu, osigurajte svoje mjesto na internetskoj stranici www.weblica.hr na kojoj je dostupan i detaljan program konferencije.

Ako ste korisnik Twittera vijesti o Weblici možete pratiti ovdje: @weblicahr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti