WhatsApp dodatno štiti korisnike: Neke nove opcije dostupne već za nekoliko dana

Dio novih opcija bit će dostupan već ovog kolovoza, a neke će trebati dodatno testirati prije nego postanu globalno dostupne.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.08.2022. / 08:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp je jučer najavio nove opcije koje bi trebale dodatno zaštititi privatnost na ovoj popularnoj komunikacijskoj platformi. Neke od tih opcija korisnicima će postati dostupne već tijekom ovog mjeseca, dok su za neke potrebna dodatna testiranja prije nego se počnu masovno koristiti.

WhatsApp Ne moraju svi sve znati: WhatsApp uvodi novinu kojoj će se mnogi obradovati

Prilikom najave novih opcija, Mark Zuckerberg rekao je kako će nastaviti s razvojem novih načina za zaštitu poruka koje će biti privatne i sigurne kao da korisnici razgovaraju licem u lice.

Jedna takva opcija korisnicima će omogućiti da sami kontroliraju tko može vidjeti kada su aktivni na toj platformi, dok će zahvaljujući drugom novitetu svi koji komuniciraju putem grupa na WhatsAppu moći te grupe napustiti u tišini, odnosno bez da se obavijeste svi korisnici tog razgovora, kao što je to slučaj danas. Kada napustite grupe, tu će obavijest dobiti samo admin grupe. Obje ove opcije trebale bi svim korisnicima postati dostupne tijekom kolovoza.

Još jedna iznimno korisna i važna opcija za privatnost jest alat za blokiranje screenshota, koji se trenutačno testira. Kada postane dostupan, on će se moći koristiti za poruke koje, nakon što ih korisnici pregledaju, nestaju. Tako će korisnici biti sigurni da je, jednom kada pošalju takvu poruku, primatelji neće snimiti kao screenshot iako, naravno, uvijek postoji mogućnost da poruku snime s kamerom drugog mobitela.

Prijevara na WhatsAppu CERT upozorava na novu prijevaru na WhatsAppu: Nude vam dobro plaćen posao koji ćete raditi od kuće? Razmislite ponovno

Kako naglašavaju na CNN-u, WhatsApp korisnicima već omogućuje veliki nivo privatnosti - od end-to-end enkripcije poruka, što znači da samo pošiljatelj i primatelj mogu vidjeti sadržaj poruka pa do slanja poruka koje same nestaju odmah nakon čitanja ili nakon određenog vremena.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti