WhatsApp konstantno nadograđuje svoju aplikaciju novim opcijama s ciljem jednostavnijeg i boljeg korištenja i komunikacije, ali i zaštite korisnika i njihove privatnosti. Jednu takvu opciju usmjerenu na privatnost najavili su sredinom travnja, a odnosi se na skrivanje osobnih informacija od samo određenih osoba sa svoje liste kontakata.

WhatsApp WhatsApp radi na opciji koja bi korisnicima omogućila da ipak sačuvaju najosjetljivije poruke?

Dok je ta opcija ranije bila dostupna samo nekima, iz WhatsAppa su ovaj tjedan putem Twittera objavili da su je omogućili većem broju korisnika njihove komunikacijske platforme. Dakle, podaci poput profilne fotografije, statusa, kada ste zadnji put koristili ovu aplikaciju (opcija “zadnje gledano”) mogu se sakriti samo od određenih kontakata. Naravno, i dalje su dostupne ranije opcije poput skrivanja tih podataka od svih kontakata ili se postavke mogu namjestiti tako da su podaci vidljivi svima.

Za upravljanje postavkama privatnosti spomenutih opcija potrebno je ići na Postavke/Račun/Privatnost i tamo odabrati svaku pojedinačnu opciju (zadnje gledano, slika profila, opis, grupe i status) i odrediti vidljivost vaših podataka drugim korisnicima. Posebno osjetljiva opcija za privatnost korisnika jest “zadnje gledano” jer ako i isključite opciju o potvrdi čitanja poruke, korisnici zahvaljujući prikazu te opcije kada ste posljednji put gledali WhatsApp mogu misliti da ste njihovu poruku primili i pročitali, a na nju niste odgovorili.

Dopisivanje Smetaju vas spam poruke na WhatsAppu? Evo kako ih prepoznati i blokirati na vrijeme

Kako bi izbjegli te probleme s nekim osobama (s kojima možda niste u najboljim odnosima ili je riječ o osobama s posla s kojima ne želite komunicirati u privatno vrijeme), sada je moguće označiti da se takve informacije ne prikazuju samo njima. Kao i u slučaju potvrde o pročitanim porukama, u tom slučaju niti vi nećete moći vidjeti kada su ti korisnici posljednji put gledali WhatsApp.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju