Xiaomi predložio zajedničke globalne standarde za sigurno korištenje IoT proizvoda

Xiaomi je izdao vodič za sigurnosne zahtjeve kojeg trebaju pratiti svi njihovi pametni uređaji, a može poslužiti i ostalim proizvođačima.

Martina Čizmić | 18.01.2022. / 16:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi je objavio novi skup predloženih globalnih standarda koji bi trebali potrošače uvjeriti u sigurnost njihovih podataka prilikom korištenja IoT proizvoda.

Kako su istaknuli iz Xiaomija, cilj je izvješća "Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0" zaštititi privatnost korisnika opsežnim skupom preporuka koje pokrivaju sve - od hardvera, softvera i komunikacije uređaja do sigurnosti podataka i privatnosti. Preporuke koje se u izvještaju nalaze odnose se na sigurnost i privatnost podataka te uključuju predložene radnje koje pokrivaju enkripcijske i hash algoritme, funkcije generiranja slučajnih brojeva, cross-border zahtjeve mreže, sigurnost pohrane u oblaku, funkcije brisanja podataka u oblaku, itd. Radi se o vodiču za sigurnosne zahtjeve kojeg trebaju pratiti svi pametni uređaji Xiaomi.

Slika nije dostupna Još jedna smartphone kompanija razmišlja o ulasku na tržište električnih automobila

 

Dodaju kako kompanije sad mogu upotrijebiti ovaj vodič kako bi izbjegle neke osnovne rizike u području sigurnosti i zaštite privatnosti te brzo poboljšale sigurnost i zaštitu privatnosti u svojim proizvodima.

Podsjetimo, IoT uređaji, odnosno Internet of Things (internet stvari), posljednjih se godina izuzetno razvijo diljem svijeta zahvaljujući sve većem broju povezanih uređaja. Očekuje se kako će 2025. biti više od 75 milijardi IoT uređaja, a oni će neizbježno prikupljati, prenositi, pohranjivati i obrađivati veliku količinu osobnih podataka korisnika, pa i osjetljivih informacija.

Sigurnost i privatnost korisnika glavni su prioriteti Xiaomija i obećavamo da se to odnosi na sva tržišta na kojima poslujemo. Drago mi je vidjeti da se Xiaomi Mesh System AX3000 također uspješno pridružio certifikaciji BSI Kitemark. Tijekom godina, uložili smo velike napore kako bismo zaštitili sigurnost i privatnost korisnika. Uvjeren sam i ponosno mogu reći da je Xiaomi svjetski lider u području IoT sigurnosnih politika i praksi te ćemo nastaviti naporno raditi na izgradnji boljeg IoT ekosustava za sve naše korisnike, rekao je Cui Baoqiu, potpredsjednik kompanije Xiaomi Inc. i predsjednik Xiaomijevog odbora za sigurnost i privatnost.

Slika nije dostupna Ovo nismo očekivali od Xiaomija: Predstavljen CyberDog

BSI provodi tehnička testiranja i sigurnosne revizije za IoT sustave, dajući potrošačima sigurnost i neovisno jamstvo sigurnih i pouzdanih IoT uređaja u skladu s najvišim standardima. Ovo je treći put da je Xiaomi dobio ovu međunarodnu sigurnosnu akreditaciju, nakon kućne sigurnosne kamere Mi 360° Home Security Camera i aplikacije Xiaomi Home, koja je dobila certifikat BSI Kitemark za sigurnu mobilnu aplikaciju u srpnju 2021.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti