Xiaomi predstavio Mi Mix 4, top-model s kamerom skrivenom ispod ekrana

Smartphone dolazi s 20 MP kamerom za selfije skrivenom ispod ekrana, najjačim Qualcommovim procesorom te snažnom baterijom koja se može napuniti za 15-ak minuta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.08.2021. / 08:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon tri godine Xiaomi je predstavio novi model iz serije Mi Mix koji se može pohvaliti odličnim hardverom i kamerom za snimanje selfija koja je skrivena ispod ekrana. Do sada je ZTE predstavio dva modela s kamerom skrivenom ispod ekrana te je prije nekoliko dana Oppo je najavio novu generaciju svoje skrivene selfie kamere (samo prototip, ne i telefon s tom kamerom) te je jasno kako bi ovo tijekom sljedećih godina mogao postati trend na tržištu.

Slika nije dostupna Xiaomi zauzeo prvo mjesto na europskom mobilnom tržištu

Razvoj tehnologije za kameru skrivenu ispod ekrana nije jednostavan i trajao je godinama i u njega je kineska kompanija uložila veliki novac. Problem kod takvih kamera jest što, zato što je smještena ispod ekrana, kamera ne dobiva dovoljnu količinu svjetla, što su Oppo i Xiaomi riješili korištenjem naprednih tehnoloških rješenja i umjetne inteligencije. Zahvaljujući tome, gustoća piksela iznad kamere iznosi oko 400 ppi tako da se na ekranu ne može primijetiti mjesto ispod kojeg je kamera.

Dijagonala samog ekrana iznosi 6,67 inča te ima 120 Hz frekvenciju osvježavanja. Riječ je o Full HD OLED ekranu, dok rezolucija kamere ispod njega iznosi 20 MP.

Hardverski, riječ je o jednom od najjačih telefona na svijetu kojeg pokreće Qualcommov čipset Snapdragon 888 Plus, još brža verzija popularnog Snapdragona 888. Bit će dostupan u verzijama s 8 i 12 GB memorije te sa 128, 256 i 512 GB prostora za pohranu podataka. Jasno, s boljom konfiguracijom rast će i cijena samog telefona koja na kineskom tržištu iznosi od 770 dolara za najjeftiniju verziju.

Rezolucija glavne kamere iznosi 108 MP (riječ je o Samsungovom HMX senzoru), a pored nje nalazi se i 13 MP ultraširoki senzor te 8 MP periskopska telefoto kamera s peterostrukim zumom. Za kvalitetu fotografija snimljenih s kamerama trebat će sačekati prve recenzije, no kako je riječ o top-modelu, možemo očekivati odlične rezultate.

Slika nije dostupna Može li brže? Nova Xiaomijeva tehnologija omogućuje punjenje baterije telefona od 0 do 100 posto za samo 8 minuta!

Xiaomi Mi Mix 4 mogao bi privući pažnju korisnika kojima je baterija, odnosno brzina njenog punjenja od velike važnosti. Kapacitet baterije iznosi 4500 mAh, a podržava 120W punjenje putem kabela, odnosno 50W bežično punjenje. Kada se puni putem kabela, baterija telefona može se napuniti za manje od 15 minuta, dok će na bežičnom punjaču baterija od nule do maksimuma napunjenosti doći za malo manje od pola sata, što su također odlične brojke.

Ovaj smartphone od početka sljedećeg tjedna bit će dostupan na kineskom tržištu, a trenutačno nisu poznati planovi za prodaju i na drugim tržištima.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti