Xiaomi predstavio pametni električni sklopivi bicikl

Najnoviji proizvod uspješne kineske kompanije.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.06.2016. / 10:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Xiaomi, koju nazivaju kineskim Appleom, predstavila je svoj najnoviji proizvod - Mi Qicycle, prvi sklopivi električni bicikl.

Bicikl je izrađen od ugljikovih vlakana, što ga čini izdržljivim, ali i pomaže kod smanjenja ukupne težine bicikla koja kod Mi Qicyclea iznosi impresivnih 14,5 kilograma.

View post on imgur.com

Ovaj električni bicikl pokreće 250W 36V motor velike brzine, uz IDbike Torque Measurement Method (TMM) koji inteligentno mjeri okretni moment i na temelju njega raspoređuje snagu.

View post on imgur.com

Zahvaljujući Panasonic 18650 20 x 2900mAh litij-ionskim baterijskim ćelijama, bicikl može prijeći 45 kilometara sa samo jednim punjenjem, a ako se baterija isprazni, i dalje je moguće nastaviti vožnju preko trobrzinskog pogona. Uz prateću aplikaciju, moguće je pratiti sve vitalne statistike, kao što je status bicikla, GPS navigacija, statistika vožnje i drugo.

View post on imgur.com

Mi Qicycle ima sustav za obradu podataka s 1.8-inčnim zaslonom (160 x 128p), za prikaz potrošenih kalorija, brzine i prijeđene udaljenosti. Xiaomi Mi Qicycle bicikl u Kini se prodaje po cijeni od oko 455 dolara.

Izvor: VR-zone

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti