Xiaomi priprema jedan od najjačih telefona na svijetu

Xiaomi Mi Note 2 na tržištu bi se trebao pojaviti krajem ove ili početkom sljedeće godine, a ako su glasine o njegovim specifikacijama istinite, to bi mogao biti jedan od najjačih telefona na svijetu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.10.2015. / 10:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kinesku kompaniju Xiaomi ne treba previše predstavljati – u samo nekoliko godina prešli su put od 'još jedne kineske mobilne kompanije', do jednog od najvrjednijih startupova na svijetu čiji pametni telefoni mogu konkurirati i najjačim smartphoneima na svijetu. Taktika ove kompanije je razvoj telefona koji imaju solidan, odnosno odličan hardver i njihova prodaja po što povoljnijoj cijeni – s obzirom kako su top modeli Samsungovih, Sonyjevih, HTC-ovih telefona i Appleovi mobilni uređaji preskupi, jeftiniji kineski telefoni zanimljivi su sve većem broju ljudi. Prema Digital Insideru, u Xiaomiju trenutno rade na nasljedniku Mi Note pametnog telefona koji bi, prema do sada objavljenim (neslužbenim) specifikacijama, mogao biti jedan od najjačih telefona na tržištu.

Prvi model Mi Notea predstavljen je početkom ove godine te je riječ o phabletu s kojim ova kompanija konkurira uređajima poput Samsungovog Galaxy Notea i iPhonea 6 Plus, a Note 2 na tržištu očekujemo krajem ove ili početkom sljedeće godine. Ako su objavljene glasine istinite, ovaj će telefon pokretati posljednja generacija Qualcommovog procesora (Snapdragon 820), imat će čak 4GB RAM-a, 32GB interne memorije i kameru rezolucije 16MP. Dijagonala ekrana originalnog Mi Notea iznosila je 5,7 inča te bi njegov nasljednik trebao imati ekran iste veličine, ali više rezolucije – 2,560x1,440 piksela.

Također, očekuje se i potpuno metalno kućište, a ako su navedene informacije istinite i ako Xiaomi nastavi s dosadašnjom politikom povoljnijih cijena u odnosu na konkurenciju, Mi Note 2 mogao bi biti best buy pametni telefon koji će korisnicima dati najveću vrijednost za uloženi novac. Mediji nagađaju kako bi ovo mogao biti telefon s kojim će ova kompanija tijekom sljedeće godine ući na tržište SAD-a na kojem bi također mogla ugroziti velike i puno poznatije mobilne kompanije.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti