Xiaomi priprema novi Pocophone, ali i prvi telefon sa 16 GB memorije

Korisnici željni snažnog hardvera po pristupačnoj cijeni vesele se nasljedniku Pocophonea, dok ljubitelji mobilnog gaminga s nestrpljenjem iščekuju novi Black Shark.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.01.2020. / 07:39

Black Shark 2 (Foto: Xiaomi)

Kineski telefoni godinama su poznati po odličnom omjeru cijene i kvalitete, a jedan od uređaja koji je to najbolje dokazao bio je Pocophone F1. Predstavljen sredinom 2018., taj je uređaj donio hardver na kakav smo tada navikli samo u flagship uređajima po cijeni telefona iz srednje kategorije. Za velik broj korisnika to je bio best buy uređaj, a svi koji su očekivali predstavljanje njegova uređaja uskoro bi mogli doći na svoje.

Xiaomi Mi CC9 Pro Xiaomi predstavio smartphone s čak 5 stražnjih kamera, uključujući i senzor od 108 MP

Naime, Xiaomi je nedavno podnio zahtjev za zaštitu imena POCO F2 – ubrzo nakon što su zaštitili ime Poco (pod tim se imenom taj smartphone prodaje na indijskom tržištu) prvi se model pojavio u prodaji, tako da možemo očekivati da će i njegov nasljednik vrlo brzo postati dostupan. Detalja o hardveru još nema, no primjer originalnog modela govori nam da možemo očekivati posljednju generaciju čipseta Snapdragon, barem 8 GB memorije, više kamera, kao i – prihvatljivu cijenu.

To nije jedini smartphone koji bi kineska kompanija uskoro mogla predstaviti te internetom kruže glasine o još jednom Black Sharku, pametnom telefonu namijenjenu gamerima. Treća generacija tog telefona, prema posljednjim glasinama, imat će podršku za 5G, a od konkurencije trebala bi se izdvojiti po memoriji od čak 16 GB. U slučaju da netko ne prestigne Xiaomi, Black Shark 3 5G bit će prvi smartphone na svijetu sa 16 GB memorije, naglasili su na GSM Areni.

Xiaomi Mi Mix 3 5G Xiaomi u suradnji s A1 Hrvatska predstavio Mi Mix 3 5G pametni telefon

Osim ostalih informacija poput veličine ekrana, hardvera i kamera, trenutačno nije poznato ni kada bi Xiaomi mogao predstaviti novi uređaj za ljubitelje videoigara te se nadamo da bi to mogli biti uskoro. Već krajem sljedećeg mjeseca u Barceloni će se održati najveći sajam mobilne industrije Mobile World Congress, na kojem će brojne kompanije predstaviti nove telefone, tablete i satove, pa možda na MWC-u ugledamo i nove Xiaomijeve uređaje.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti