Xiaomi predstavio smartphone s čak 5 stražnjih kamera, uključujući i senzor od 108 MP

Xiaomi Mi CC9 Pro odličan je mobilni fotograf po prihvatljivoj cijeni, a Xiaomi je napokon predstavio i Wear OS pametni sat Mi Watch.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.11.2019. / 13:59

Xiaomi Mi CC9 Pro (Foto: Xiaomi)

Već danima mrežom kruže informacije o novom Xiaomijevu telefonu koji ima čak pet kamera sa stražnje strane, a danas je kineska kompanija napokon i službeno predstavila taj model Mi CC9 Pro. Riječ o atraktivnom uređaju sa 6,47-inčnim AMOLED ekranom zakrivljenim na rubovima Full HD+ rezolucije i malim notchom u obliku kapljice smještenim pri vrhu u kojem je smještena kamera rezolucije 32 MP. U ekran je je implementiran i senzor za otiske prstiju pa je dovoljno postaviti prst na određeni dio ekrana kako bi se otključao, odnosno na taj se način potvrđuje kupovina, pristup nekim aplikacijama itd.

Xiaomi Mi Mix 3 5G Xiaomi u suradnji s A1 Hrvatska predstavio Mi Mix 3 5G pametni telefon

Pokreće ga Qualcommov Snapdragon 730G čipset, što znači da nema najjači hardver, no za većinu korisnika, tj. za većinu mobilnih operacija to bi trebalo biti i više nego dovoljno. Kapacitet baterije iznosi 5260 mAh i podržava 30 W punjenje, tako da bi za pola sata baterija mogla biti napunjena 58 posto, dok je za punih 100 posto potrebno sat vremena i 5 minuta, tvrde iz kineske kompanije.

Xiaomi Mi CC9 Pro (Foto: Xiaomi)

No najvažnija stvar koja će novi Xiaomijev telefon razlikovati od konkurencije upravo su kamere. Čak pet komada sa stražnje strane, uključujući i glavni senzor rezolucije čak 108 MP, ultraširoku kameru s 20 MP, senzor za snimanje makrofotografija te dva telefotosenzora rezolucije 12 i 8 MP s dvostrukim i peterostrukim optičkim zumom, pri čemu je kamera od 12 MP prvenstveno namijenjena snimanju portretnih fotografija. O koliko je dobrim kamerama riječ, možemo vidjeti na stranici DXoMark, na kojoj je Mi CC9 Pro za kvalitetu kamere dobio odličnu ocjenu 121 te dijeli prvo mjesto s Huaweijevim modelom Mate 30 Pro.

Xiaomi Opcija koju će telefoni morati imati: Xiaomi se priprema za novi veliki trend na mobilnom tržištu

Cijena osnovne verzije sa 6 GB memorije i 128 GB prostora za pohranu podataka iznosi oko 400 dolara (kada preračunamo juane u dolare), model s 8 GB stajat će oko 440 dolara, dok će se za Premium Edition (8 GB i 256 GB) trebati izdvojiti oko 500 dolara.

Osim telefona, Xiaomi je predstavio i televizore te pametni sat Mi Watch koji pokreće Snapdragon 3100 te ima operativni sustav Wear OS, koji su nadogradili sa svojim sučeljem MIUI. Cijena iznosi oko 185 dolara, a sat ima OLED ekran, dolazi s podrškom za GPS, e-SIM te ima senzor otkucaja srca.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti