Xiaomi u suradnji s A1 Hrvatska predstavio Mi Mix 3 5G pametni telefon

Mi Mix 3 5G prvi je Xiaomijev pametni telefon koji podržava 5G mrežu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.10.2019. / 15:05

Xiaomi Mi Mix 3 5G (Foto: ZIMO)

Xiaomi je danas u suradnji s A1 Hrvatska u Zagrebu predstavio Mi Mix 3 5G pametni telefon na A1 5G mreži. Mi Mix 3 5G, koji je od kolovoza 2019. godine dostupan u sklopu zagrebačkog Mi Storea, ujedno je i jedan od prvih 5G uređaja na svijetu koji je Xiaomi lansirao kako bi svojim krajnjim korisnicima osigurao mogućnost korištenja ove revolucionarne mreže i time napravio značajan iskorak na hrvatskom, no jednako tako i svjetskom tržištu pametnih telefona.

Leće na smartphone kameri Samsung, Apple, Huawei? Ne, Xiaomi: Početkom studenog svijetu predstavljaju uređaj s najjačom kamerom na svijetu

"Xiaomi je svojim ulaskom na hrvatsko tržište u prosincu 2018. godine unio revoluciju kojom kontinuirano unaprjeđuje hrvatsko tržište pametnih telefona, osiguravajući krajnjim korisnicima spoj visoke tehnologije, vrhunske kvalitete i jedinstvenog dizajna. Da je tome tako svjedoči i činjenica da je A1 Hrvatska, pružatelj najbolje mobilne i fiksne mreže u Republici Hrvatskoj, prepoznao Xiaomi kao važnog partnera na hrvatskom tržištu te pružio potporu u predstavljanju Mi Mix 3 5G pametnog telefona kroz vlastitu infrastrukturu 5G mreže“, istaknuo je Viktor Bijelić, direktor tvrtke Bijelić Co, ovlaštenog distributera Xiaomija za područje Hrvatske, Austrije, Slovenije i Crne Gore.

"Xiaomijeva flagship Mix linija pametnih telefona poznata je po tome da pomiče granice onoga što očekujemo od pametnog telefona pa su tako 2019. godinu obilježila 2 pametna telefona iz ove serije koja je poznata u svijetu po jedinstvenom dizajnu, premium materijalima i inovativnim rješenjima. Ponosni smo što imamo priliku predstaviti ovaj revolucionaran uređaj upravo s telekomunikacijskim inovatorom, tržišnim liderom A1 Hrvatska koji je prvi u Hrvatskoj, ove godine, na mobilnim uređajima demonstrirao 5G brzinu u živoj mreži”, naglasila je Katarina Mihalj, voditeljica komunikacija tvrtke Bijelić Co.

"Demonstracija 5G mogućnosti ostvarena je u stvarnim uvjetima na postojećoj mreži čime smo još jednom pokazali da je A1 Hrvatska spremna za novo tehnološko razdoblje. Fokusirani smo na transformacijski program te na više lokacija testiramo 5G mrežu. Upravo će ona omogućiti gigabitne brzine i nisku latenciju na cijelom području Hrvatske. Za funkcionalnu realizaciju 5G-a potreban je ekosustav kojeg, između ostalog, čine i korisnički uređaji odnosno pametni telefoni kao što je Xiaomi Mi Mix 3 5G“, poručio je Zoran Arambašić, direktor planiranja i razvoja radijske pristupne mreže A1 Hrvatska.

Xiaomi Opcija koju će telefoni morati imati: Xiaomi se priprema za novi veliki trend na mobilnom tržištu

Mi Mix 3 5G, prvi Xiaomijev pametni telefon koji podržava rad na 5G mreži, pokreće Qualcomm Snapdragon 855 procesor, a njegov AMOLED ekran čini 87,52% površine. U kontekstu inovativnih rješenja Xiaomi je kod Mi Mix 3 serije otišao korak dalje opremivši pametnj telefon kliznim mehanizmom zahvaljujući kojem se ekran može razvući do svih rubova prednjeg panela, a uređaj otključati samo jednim kliznim pokretom. Materijal kućišta čini kombinacija keramike i aluminija. Sa stražnje strane smještena je kamera od 25 MP, dok je s prednje strane 12 MP kamera. Mi Mix 3 5G opremljen je baterijom jačine 3.800 mAh te ga pokreće operativni sustav MIUI V10. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti