Xiaomi priprema smartphone s kamerom rezolucije čak 200 MP?

Mrežom su ranije već kružile glasine o Samsungovom senzoru rezolucije 200 MP te se čini da će Xiaomi biti prva kompanija koja će predstaviti telefon s tim senzorom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.04.2021. / 15:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je prije dvije godine probijena je granica od 100 MP na kamerama mobilnih telefona, čini se da ove godine možemo očekivati prvi telefon s kamerom čija će rezolucija iznositi čak 200 MP. Na mreži su se još ranije pojavile informacije kako Samsung priprema prvi takav senzor, a sada su na stranici PocketNow objavili kako bi prvi telefon sa senzorom rezolucije 200 MP trebao predstaviti Xiaomi. O Samsungovom novom senzoru još je početkom godine na Twitteru pisao korisnik Ice Universe, insider mobilne industrije s odličnim izvorima.

Slika nije dostupna Xiaomi predstavio svoj fleksibilni telefon: Najveći i najlakši na tržištu, s "tekućom lećom" za novu eru fotografije

Maksimalna rezolucija kamere na telefonima do sada iznosila je 108 MP te su takve telefone predstavile kompanije poput Samsunga, Xiaomija i drugih. Iako su na početku takve kamere bile rezervirane za top-modele, danas su dostupne i u telefonima niže kategorije i, što je još važnije, niže cijene pout Redmija Note 10 Pro. Čini se kako isto možemo očekivati i s novim Samsungovom senzorom rezolucije 200 MP, koji bi se također mogao koristiti u jeftinijim uređajima, a ne samo u flagship modelima. Naime, s obzirom na to da Qualcommov čipset Snapdragon 870 namijenjen telefonima srednje kategorije podržava kamere rezolucije više od 200 MP, može se očekivati da bi se i Samsungov nadolazeći senzor mogao pojaviti u takvim telefonima.

Lei Jun (Foto: AFP) Xiaomi se širi: Nakon pametnih uređaja počinju s izradom - pametnog električnog vozila

Ipak, barem na početku, gotovo je sigurno da će se kamere rezolucije 200 MP biti rezervirane za top-modele te možemo očekivati da će, osim Xiaomija, i nadolazeća generacija telefona iz Samsungove najpopularnije serije (Galaxy S) imati upravo ovo kameru. Ili barem najjači model iz te serije Galaxy S22 Ultra.

Izvor: PocketNow
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti