Xiaomi Redmi 3X je niskobudžetni pametni telefon kineskog giganta

Xiaomi se proslavio svojim kvalitetnim i jeftinim pametnim telefonima, a sada u svojoj ponudi nude razno razne uređaje.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.07.2016. / 22:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Redmi 3X je uređaj koji je izašao ubrzo nakon 3S koji je nešto moćniji po karakteristikama ali samim time i skuplji. 3X je namijenjen za jeftiniju prodaju pa su mu tako ‘uskratili’ nekoliko komponenti, no ništa strašno, 3X je i dalje vrlo moćan uređaj, što potvrđuju i njegove karakteristike.

Osmerojezgreni procesor 1.4GHz ugrađen u metalnom kućištu, gdje se na stražnjoj strani nalazi čitač otisaka prstiju, odmah govori o tome da se radi o dobrom uređaju. Tu su dakako i 2GB RAM-a te 32GB interne memorije proširive pomoću dodatne kartice.

Iznad čitača otisaka prstiju na stražnjoj strani uređaja nalazi se i 13MP kamera, dok je na prednjoj strani 5MP. Baterija je prilično moćna, po tim mislimo na 4100mAh što će izdržati i više od jednog dana intenzivnog korištenja. Možda mali nedostatak je što 5-inčni zaslon dolazi s rezolucijom od 1280x720, no može se reći da je ovo zadovoljavajuće.

Cijena ovog uređaja iznosi 171 dolar, što bi bilo oko  1.111 kuna (bez poreza i carine), a što je za Xiaomi brand kao takav prilično popularna cijena.

Kad smo već kod popusta, valja spomenuti i Ulefonov U007 uređaj, nešto slabijih karakteristika (1GB RAM, 8GB interne memorije, HD zaslon u 5 inča) po cijeni od samo 60 dolara. Dakle, ako tražite jeftinije i nešto slabije rješenje, možda će vam U007 više odgovarati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti