Xiaomi uvodi nadogradnju koja će korisnicima onemogućiti preuzimanje aplikacija koje nisu iz Play Storea

U Xiaomiju žele maksimalno zaštititi korisnike svojih mobitela pa tako uvode veliku promjenu. Njihovo korisničko sučelje (MIUI) ubuduće će onemogućiti preuzimanje aplikacija koje ne dolaze isključivo s Play Storea.

Branimir Vorša | 06.09.2021. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineski proizvođač pametnih mobitela Xiaomi radi na velikoj nadogradnji svog korisničkog sučelja MIUI (dijela operativnog sustava koji je zadužen za specifičan izgled sučelja na pojedinom uređaju, a koji proizvođači pametnih telefona prilagođavaju svojim uređajima dodajući različite opcije i izglede), a sve s ciljem dodatne zaštite korisnika od potencijalno opasnih i nesigurnih aplikacija. Naime, namjeravaju uvesti MIUI Pure Mode koji će onemogućiti preuzimanje aplikacija koje ne dolaze izravno s Play Storea.

Slika nije dostupna Xiaomi predstavio Mi Mix 4, top-model s kamerom skrivenom ispod ekrana

Pure Mode dolazi kao nadogradnja korisničkog sučelja i vjerojatno će biti uključen u službenu verziju MIUI 13. Za sad se MIUI Pure Mode još uvijek nalazi u testnoj fazi i može se jedino pronaći u beta verziji.

Inače korisnici Androida imaju mogućnost preuzimati aplikacije putem APK, a upravo se te opcije kineski Xiaomi želi riješiti na svojim uređajima.

Iz Xiaomija tvrde da je razlog uvođenja zabrane instaliranja aplikacija iz neprovjerenih izvora što hrpa aplikacija instaliranih na MIUI ne prolazi njihove sigurnosne provjere.

Slika nije dostupna Može li brže? Nova Xiaomijeva tehnologija omogućuje punjenje baterije telefona od 0 do 100 posto za samo 8 minuta!

Točnije, čak 40 posto preuzetih aplikacija ne prolazi sigurnosnu provjeru, a od toga deset posto aplikacija se smatra potencijalno rizičnima.

S druge strane, Xiaomi će korisnicima koji to doista i dalje žele, dozvoliti da onemoguće Pure Mode te i dalje preuzimaju aplikacije iz drugih izvora.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti