Xiaomijeva akcijska kamera samo za one najzahtjevnije korisnike

Xiaomi mijia, je kamera koja snima u rezoluciji 3.5K, dolazi sa dvije leće i predivnog je dizajna.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.05.2017. / 19:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mijia, akcijska kamera iz Xiaomija prava je poslastica ako treba snimati vaša putovanja, ludosti, skakanja, vožnje biciklima, kajakom, motorom ili automobilom.

Ova, na prvi izgled sasvim obična kamera s vrlo dobrim smislom za dizajn, krije pravu zvijer unutar kućišta. Naime, ovaj sićušan stroj zapravo dolazi s dvije fish-eye leće od 190 stupnjeva. Ugrađen IMX 206 senzor u mogućnosti je spojiti i odvojiti slike u 360 stupnjeva, a uz to možete i slike odmah dijeliti i naknadno uređivati putem mihome aplikacije.

Kamera može snimati u 3.5K, dolazi s 1/2.3 inčnim senzorom od 16MP. Također, postoje tri mogućnosti snimanja, flat, sphere i planet a koja svaka za sebe govori o čemu se radi. Zahvaljujući tehnologiji širokokutne leće, nema ‘mrtvih kuteva’ tako da možete snimati i slikati gotovo sve. Kamera ima anti-shaking tehnologiju, podršku za time-lapse video, snimanje u beskonačnoj petlji, podršku za TF karticu do 128GB, ugrađenu bateriju od 1600mAh, koja će izdržati 75 minuta snimaka u 3.5K rezoluciji s WiFi-em.

Mijia je naravno otporna na vodu i prašinu, tako da ju možete koristiti gdje god želite. Mali minus u cijeloj priči je što aplikacija za ovu kameru još uvijek nema podršku za iOS uređaja. Sve u svemu, ovdje se radi o prilično moćnoj kameri koja ide i uz nešto višu cijenu od 300 dolara, pa tako možemo reći da je ovo prava konkurencija nezaobilaznom GoPro-u.

Više o kameri možete saznati na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti