Za hardcore gamere: Sony potvrdio novu verziju PlayStationa

Sony je potvrdio razvoj nadograđene verzije PlayStationa koja će imati bolju grafiku i podršku za Ultra HD rezoluciju, a bit će skuplja u odnosu na trenutni model

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.06.2016. / 09:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O novoj verziji PlayStationa glasine kruže već neko vrijeme te je za mnoge ovo do sada bila 'najlošije čuvana tajna' u gamerskoj industriji. Sony, naravno, neće uskoro predstaviti PlayStation 5, već nadograđenu i poboljšanju verziju aktualne 'plejke' koja će, kako je to u intervjuu za Financial Times rekao jedan od direktora ove kompanije Andrew House, imati bolju grafiku i podršku za Ultra HD rezoluciju te će biti namijenjena prvenstveno hardcore gamerima i korisnicima koji žele uživati u UHD rezoluciji. Postojeći model PlayStation 4 ostat će u prodaji kao i do sada, dok će PlayStation 4K (ili kako se već ovaj model bude zvao) biti skuplji od 350 dolara koliko danas košta ova konzola na američkom tržištu.

Što se igara tiče, sve igre bit će dostupne za PlayStation 4, a u Sonyju očekuju kako će sve igre ili 'velika većina' biti dostupne i za nadolazeću verziju ove konzole – za razvoj igara koje će podržavati obje konzole developeri će se trebati 'malo više potruditi' te im ne bi trebao biti veliki problem napraviti igre koje će se moći igrati i na sadašnjem i na budućem modelu. Inače, glasine o snažnijem PlayStationu prvi put pojavile su se još u ožujku, a iako su posljednje informacije govorile kako službeno predstavljanje ove konzole možemo očekivati tijekom sljedećeg tjedna na E3 sajmu, House je te informacije demantirao. Ovo je prvi put da Sony, uz postojeći model, predstavlja i njegovu nadograđenu verziju, a House je to usporedio sa situacijom na tržištu osobnih računala i pametnih telefona na kojem kompanije često predstavljaju nove i nadograđene modele. Trenutno nije poznato kada ovaj model možemo očekivati u prodaji, no za pretpostaviti je da će se moći kupiti već krajem ove godine kada će mnogi kao božićni poklon pod borom poželjeti upravo novu verziju PlayStationa.

S ovim modelom u Sonyju očekuju poboljšanje dosadašnje prodaje PlayStationa koji ionako dominira tržištem – do sada je prodano više od 40 milijuna PlayStationa 4, posljednja generacija Xboxa pridana je u oko 21 milijun komada, dok je Nintendo razočarao s Wii U konzolom te ubrzano pripremaju njegovog nasljednika koji bi trebao donijeti nove inovacije na ovo tržište.  

Izvor: Financial Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti