Za ovaj iPhone nude više od pola milijuna kuna!

Umjesto običnog iPhonea 6 koji je naručen, Apple je navodno poslao prototip iPhonea za koji su neki korisnici na eBayu ponudili skoro sto tisuća dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.10.2014. / 09:01

Za ovaj iPhone nude više od pola milijuna kuna!

Tijekom proteklih nekoliko dana na eBayu prodavao se prototip Appleovog iPhonea 6 te su neki korisnici nudili skoro sto tisuća dolara kako bi se domogli ovog uređaja. Kako je prikazano na fotografijama, ovaj iPhone uopće ne radi na operativnom sustavu iOS 8, već na testnom Appleovom softveru, nema oznaka o uređaju na poleđini te je boja oko utora za punjenje crvene boje – što sve upućuje da je zaista riječ o prototipu ovog telefona.

Ovaj uređaj do prodavača stigao je sasvim slučajno – naime, muškarac koji se novinarima Huffington Posta predstavio samo kao Alex rekao je kako je iPhone 6 naručen za njegovu majku, no kada je dobila naručeni telefon, on joj je bio čudan. Alex je mislio da joj je telefon čudan zato što je prije toga koristila BlackBerry, no kada je vidio taj iPhone, bilo mu je jasno da je riječ o prototipu te ga je odlučio prodati putem eBaya. S obzirom da u Appleu čuvaju ovakve testne uređaje od javnosti, jasno je da prototip iPhonea 6 za ljubitelje ove kompanije ima veliku vrijednost, no nitko nije mogao vjerovati da će se ponude za njegovu kupovinu približiti sto tisuća dolara, odnosno više od pola milijuna kuna.

U razgovoru za Huffington Post, Alex je rekao kako ga još nitko iz Applea nije kontaktirao, no na eBayu više nema njegovog telefona tako da nije poznato je li ga morao ukloniti zbog pritiska eBaya ili Applea. Teško je zaključiti jesu li sve ove ponude na eBayu bile stvarne, odnosno je li netko davao lažne ponude koje nije mislio platiti, dok neki internetski korisnici sumnjaju da je i sama ekipa iz Applea dizala cijenu ovog telefona kako ne bi dospio krive ruke. Prodavač ovog iPhonea na eBayu je potencijalnim kupcima napisao kako ne može garantirati da će ovaj iPhone obavljati pozive niti da će kamera raditi tako da 'najskuplji iPhone na svijetu' možda uopće niti ne radi.

Iz Applea još nisu komentirali prodaju prototipa iPhonea, a dobro je poznat slučaj od prije nekoliko godina kada je jedan Appleov zaposlenik ostavio prototip iPhonea 4 u kafiću – mladić koji je pronašao taj telefon prvo ga je pokušao vratiti Appleu, no kada su ga oni odbili, prodao ga je jednom tehnološkom blogu i na kraju je zbog toga imao velikih problema i morao je platiti novčanu kaznu i odraditi 40 sati dobrotvornog rada. 

Foto: eBay

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti